Nove MERE protiv korone: Kalifornija prva država u Americi koja uvodi OBAVEZNU vakcinaciju đaka

ističe se da su oštre mere za suzbijanje kovida pomogle da se proteklih nedelja uspori širenje virusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Kalifornija će biti prva američka država koja će uvesti obaveznu vakcinaciju đaka protiv kovida-19, najranije od januara, najavio je danas guverner Gevin Njusom.

Njusom je rekao da američka Uprava za hranu i lekove (FDA) prvo mora da odobri trajnu dozvolu za upotrebu vakcine kod različitih uzrasta dece, prenosi “Rojters”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema novoj meri, koju je najavio guverner Kalifornije, kovid-19 će biti na spisku bolesti protiv kojih deca moraju da se vakcinišu da bi pohađala državne ili privatne škole.

FDA je dala puno odobrenje za upotrebu vakcine protiv kovida-19 kod starijih od 16 godina, dok je za uzrast od 12 do 15 godina odobrena hitna upotreba, a ovo zdravstveno regulatrono telo treba da 26. oktobra razmatra upotrebu “Fajzerove” vakcine kod dece uzrasta od 5 do 11 godina.

U nekoliko velikih školskih okruga u Kaliforniji je već uvedena obavezna vakcinacija pojedinih učenika, a u školskom okrugu Los Anđelesa, najvećem u zemlji, obavezna je imunizacija dece starije od 12 godina, s obzirom na to da je za taj uzrast odobrena hitna upotreba “Fajzerove” vakcine.

Zdravstveni zvaničnici ističu da su oštre mere za suzbijanje kovida pomogle da se proteklih nedelja uspori širenje virusa u Kaliforniji.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar