Od KFOR-a ni glasa, na Jarinju pripadnici ROSU – Srbi NE ODUSTAJU: “Ostajemo pri svojim zahtevima”

Na ovom prelazu i dalje, deveti dan, Srbi sa severa Kosova i Metohije mirno protestuju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: B.P./ATAImages

Uprkos najavi KFOR da će biti povećan broj patrola, danas popodne na administrativnom prelazu Jarinje njih uopšte nije bilo!

Na ovom prelazu i dalje, deveti dan, Srbi sa severa Kosova i Metohije mirno protestuju tražeći da se povuku pripadnici tzv. Specijalne kosovske policije, odnosno da se ukine odluka o skidanju srpskih registarskih tablica. Pored vozila koja su u koloni dugoj oko tri kilometra, gde se na putu nalaze automobili i kamioni, građani okupljeni u grupama poručuju da neće odustati od svojih zahteva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sa njima su i pripadnici Srpske liste. Aleksandar Špirić, predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, koji je poručio da će građani ostati pri svojim zahtevima.

– Samo tražimo pravo na slobodu kretanja, pravo na slobodu življenja, da se stanje vrati na ono kakvo je bilo pre 20. septembra, pre nego što su pripadnici ROSU sa dugim cevima upali na prelaze Jarinje i Brnjak. Ono što ohrabruje sve je činjenica da su država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić uz nas – poručio je Špirić, koji je sa okupljenim građanima od jutros.

Inače, okupljene građane su posetili i pružili im podršku i Srbi iz Metohije.

BONUS VIDEO

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar