Moćnu SRPSKU vojsku posmatraće Amerikanci i Nemci: Pešadijska četa na vežbi “Ukrštene sablje 21”

Ovo je četvrto učešće jedinica Vojske Srbije na vežbama iz serije "Ukrštene sablje"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: mod.gov.rs

Pešadijska četa iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske učestvuje na međunarodnoj vežbi „Ukrštene sablje 21″, koja se od 3. do 29. septembra održava u multinacionalnom centru za obuku “Hoenfels” u Saveznoj Republici Nemačkoj.

Vežbu su organizovale Evropska i Afrička komanda Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, a na njoj ove godine, osim iz SAD i Srbije, učestvuju i pripadnici oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Velike Britanije, Mađarske, Moldavije, Italije, Litvanije, Poljske, Rumunije, Severne Makedonije, Ukrajine i Francuske.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Cilj vežbe je razvoj interoperabilnosti i međusobnog razumevanja kopnenih vojski partnerskih zemalja u toku izvođenja operacija podrške miru, a tokom višenedeljnog boravka na poligonu u Nemačkoj uvežbavaju se taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom napadnih i odbrambenih operacija na taktičkom nivou i borbe u urbanoj sredini.

Ovo je četvrto učešće jedinica Vojske Srbije na vežbama iz serije “Ukrštene sablje”.

Vojska Srbije je na vežbi “Ukrštene sablje” prvi put učestvovala 2012. godine i to s jednim pešadijskim vodom, a od 2016. na ovoj vežbi učestvuje po jedna pešadijska četa iz sastava Kopnene vojske.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar