Evo kako bi izgledao JUGO iz budućnosti: Polazna osnova je hečbek, a prisutna je i struja (FOTO)

Hristov je kao polaznu osnovu iskoristio karakterističnu hečbek formu originalnog modela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dejan Hristov

Makedonski dizajner predstavio je svoju viziju modernog Yuga, čiji je oblik inspirisan originalnim modelom iz osamdesetih.

U doba kada sve više dizajnera automobila inspiraciju za nova vozila pronalazi u starim modelima svojih brendova, čije stilske detalje primenjuju na električna vozila budućnosti, iz Severne Makedonije nam stiže zanimljiva interpretacija Yuga za 21. vek.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Renderi koje vam prenosim delo su nezavisnog dizajnera Dejana Hristova, koji svoju jljubav prema automobilima pretače u interesantne projekte, poput ovog o savremenoj verziji legendarnog Zastavinog modela.

Hristov je kao polaznu osnovu iskoristio karakterističnu hečbek formu originalnog modela, koju je zatim modernizovao i prilagodio savremenoj estetici auto-industrije.

Njegov moderni Yugo ima električni pogon i zamišljen je kao pristupačan auto na struju koji bi po ceni parirao, recimo, modelu Dacia Spring Electric.

Foto: Dejan Hristov

Više detalja nije poznato, a kako piše Revijahak, Dejan Hristov planira da o svom projektu obavesti Vladu Srbije i misli da bi u njegovoj realizaciji mogli učestvovati Rimac Automobili, Stellantis grupa, koja je vlasnik fabrike u Kragujevcu ili Renault/Dacia.



Izvor: B92.net

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar