Pazite kada jedete jer to može uticati na vašu kilažu: Ovo je IDEALNO VREME za svaki obrok u toku dana

Pored ishrane, unosite dovoljno tečnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Stručnjaci su oduvek isticali da je veoma bitno u koje doba ćemo jesti obroke.

Nije isto ako se ne držimo nikakvih pravila jer na taj način možemo bespotrebno nagomilavati kilograme i štetiti zdravlju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zapravo, trebalo bi da doručak, ručak i večeru jedemo svaki dan u isto vreme jer ćemo tek tako doprinesti zdravlju i optimalnosti organizma.

Često se dešava da jedemo i kada nismo gladni, konzumiramo grickalice i slatkiše između obroka što remeti balans ili, pak, propuštamo obrok i ostavljamo ga “za kasnije”.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Ipak, stručnjaci ističu da je idealan razmak između obroka tri do četiri sata, zbog čega bi trebalo da vodite računa o tom pravilu, kao i da se trudite da svaki dan ručate u isto ili približno vreme.

Doručak do 10:00

Bilo bi idealno da doručkujete pola sata nakon buđenja, piše Informer. Ako na to niste navikli, važno je da vam prvi obroku u toku dana bude do deset sati prepodne i da u pitanju budu namirnice koje su bogate proteinima.

Foto: Easy Production / ImageSource / Profimedia

Osim toga, preporuka je da nakon doručka pijete što više tečnosti. Oko 250 ml detoks čaja (zeleni, kopriva, rastavić, kukuruzna svila, breza), jedna ceđena voćka u litar vode, kao i litar i po obične vode je idealan unos tečnosti u toku jednog dana. Naravno, i ovo zavisi od stanja organizma jer ni previše vode nije dobro za telo.

Ručak do 16:00

Prema mišljenju nutricionista, idealno vreme za ručak je 12:45 h. Pokušajte da napravite razmak od četiri sata između doručka i ručka ili da ručate do 16 sati najkasnije.

Foto: Shutterstock

Večera do 22:00

Vreme kada bi trebalo da imate poslednji obrok u toku dana je sedam sati uveče, a najkasnije do 22 sata. Važno je da između večere i odlaska na spavanje prođe bar tri sata. Ako odmah posle večere odete u krevet, nećete odmah zaspati, a rizikujete i da vam se jave gorušica i mučnina.

Naravno, preporuka je da između svakog obroka uvedete i raznovrsne užine koje će se sastojati od voća, proteinskih zdravih čokoladica, kao i žitarica.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar