U borbi za jak imunitet, beli luk i med su nezaobilazne namirnice.
Kako oni deluju?
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Na prvom mestu, beli luk snižava krvni pritisak, kao i nivo holesterola u krvi. Takođe ovo povrće ima antibiotsko dejstvo, pa se često koristi za suzbijanje prehlade i gripa, kao i preventiva protiv ovih bolesti.
Redovnim konzumiranjem belog luka jača se imunitet i prozvodnja antitela u organizmu. Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i krvnog udara, ističu lekari.
Med sadrži dosta vitamina i više od 37 minerala, među kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, cink…

Svaki med, ukoliko je prirodan i pravi, jeste lekovit, nije bitno od koje biljke je nastao. Pomaže kod kašlja, problema sa bronhijama i respiratornim tegobama.
A ovako se pravi jedan od najdelotvornijih ruskih narodnih lekova protiv prehlade i virusa.
Sastojci:
500 grama meda
7 limunova
7 čenova belog luka
300 grama oraha
250 grama proklijale pšenice

Priprema:
Proklijalu pšenicu izblendirajte, pa joj dodajte orahe, beli luk i cela tri limuna sa korom. Od preostalih limunova iscedite sok koji ćete dodati u ovu mešavinu.
Zatim u sve to dodajte med i izmešajte da se svi sastojci sjedine.
Ovu mešavinu čuvajte u staklenoj tegli ili posudi, u frižideru, i konzumirajte je tek nakon što odstoji tri do četiri dana.
Kada je ovaj prirodni lek spreman za upotrebu, uzimajte kašičicu ili dve pola sata pre svakog obroka.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)