Vulin JASNO poručio: Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima NAPADNUT iz sve snage od raznog NVO šljama

Ministar policije je istakao da je zakon, između ostalog, trebalo da reguliše i upotrebu biometrijskih kamera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima odličan i da stoji iza svake reči napisane u njemu.

On je za televiziju Pink rekao da zna da je na pravoj strani kada vidi “NVO špijune i Violu fon Kramon kako su veseli u borbi protiv toga da Srbija bude bezbedna” i dodao da su zakon podržali svi sindikati u policiji, koji “valjda nešto znaju o tome” jer se taj zakon odnosi na njih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Podržali su ga i mnogi eksperti koji se bave ovom materijom. Zakon je trebalo da reguliše mnogo važnih stvari, napadnut je iz sve snage od raznog NVO šljama, od raznih špijunskih organizacija. Predsednik Vučić i ja smo dugo razgovarali o tome, obavestio sam ga o informacijama da određene službe koriste ovaj zakon i pripremaju ga kao jedan od razloga za što masovnije proteste, a onda naravno i sukobe sa policijom i državom – izjavio je Vulin komentarišući povlačenje Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima iz procedure.

Na opasku voditelja da je Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima komentarisala i Viola fon Kramon, ministar Vulin je rekao da odlično poznaje Aleksandra Vučića, da su saborci decenijama, i “da je on znao da će fon Kramon tražiti da se ovaj zakon povuče, podržao bi me i ne bi ga povukao nikada.

– Da ta šiptarska lobistkinja odlučuje o nama? Kad ona stane sa svim Ðilasovim medijima i svima koje on zapošljava u svojoj partiji, i nevladinim organizacijama, onda znamo gde je pravda i gde je istina. Predsednik Vučić je, na osnovu svih informacija koje ima, doneo odluku o povlačenju nacrta zakona. Predsednička se ne poriče. Još jednom vam kažem da je zakon dobar – rekao je Vulin.

Ministar policije je istakao da je zakon, između ostalog, trebalo da reguliše i upotrebu biometrijskih kamera.

– Znate kad ovi odu da cvile da dobiju britansku vizu, moraju da daju sve svoje biometrijske podatke, uključujući i zenicu oka. Zenicu oka vam snime i to ostaje zauvek u njihovim evidencijama. I onda odete u London koji je potpuno pokriven biometrijskim kamerama, i jedan je od najbezbednijih gradova na svetu, vi veselo tamo skakućete, a oni, ne samo da znaju ko ste, nego imaju i vašu zenicu oka. Ali u svojoj zeml?i, u Srbiji, a to ne. To ne sme da se desi – rekao je Vulin i podsetio da mi i sad imamo kamere.

– One nisu biometrijske ali su kamere, pa kad se nešto desi naš operativac 24 sata gleda u kameru, traži vas, pa vas na nekoj nađe i prati vaše kretanje. Ali, sa biometrijskim kamerama ni maska vam ne pomaže, prepoznaje se hod, kretanje, ne možete da se sakrijete. Ne možete ni sad da se sakrijete ali policiji je otežan posao. Šta običnom čoveku to smeta? Ako ne planirate nekog da ubijete, pretučete, opljačkate, ukradete automobil, nemojte ničega da se bojite. A kad se nešto desi, onda svi kažu zašto je policija nesposobna, zašto ga niste našli? Pa pomozite nam, pomozite i sebi da budete bezbedni. Mi smo inače bezbedan grad i bezbedna zeml?a po svim pokazatel?ima i u to uopšte nemojte da sumnjate – poručio je ministar Vulin.

On je podsetio da je 1903. godine policija donela uredbu po kojoj “kalfe” moraju da imaju fotografiju u legitimaciji i izbili su krvavi neredi, bilo je i mrtvih.

– Kada je uvedeno da svako mora da policiji da svoj otisak prsta to je bilo smatrano kršenjem ljudskih prava, a ko se sada buni zbog otiska? Ovo su stvari koje će se desiti. Predsednik je doneo takvu odluku i ja stojim iza nje, ali vam još jednom kažem – zakon je odličan i nemam ni najmanju dilemu da sam na pravoj strani kada vidim ove NVO špijune i Violu fon Kramon kako su veseli u borbi protiv toga da Srbija bude bezbedna – zaključio je Vulin.

BONUS VIDEO

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar