“NAJBOLJA MOGUĆA ODLUKA”: FSS o odlaganju Evropskog prvenstva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FSS.RS

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, koji je ispred FSS učestvovao u u diskusiji preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija, rekao je da su donete najbolje moguće odluke.

UEFA je odložila EURO za narednu godinu da bi se na vreme završili nacionalni šampionati, a baraž između Norveške i Srbije planiran je za jun.

“Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku. I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta”, izjavio je Šurbatović za sajt FSS.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Kako je naveo, predsednik Čeferin je posebno pozdravio predsednika Saveza Slavišu Kokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak.


“Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu. Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom”, poručio je Šurbatović.

KORONA DEFINITIVNO UBILA FUDBAL! Evropsko prvenstvo odloženo za 2021!Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar