Vulin: Povučen Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima, Vučić me zamolio – strane službe spremale NEREDE

Došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije, istakao je ministar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Milos Tesic/ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio da je Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučen. On je istakao da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio da povuče Nacrt, budući da se došlo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije.

– 1903. godine u Beogradu su izbile krvave demonstracije, jer je policija donela uredbu po kojoj su kalfe morale da u legitimaciji imaju fotografiju. 2014. godine, Zakon o radu koji je promenio Srbiju, dočekan je demonstracijama i pretnjama pobunom. Obavezno ostavljanje otisaka prstiju bilo je napadano kao kršenje sloboda i označeno kao policijska represija. Pravno regulisanje postavljanja kamera koje bi prepoznavale lica i siluete i nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, napadnuto je od svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca. Borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti,  ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji – rekao je Vulin i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kamere koje su London učinile bezbednim napadnute su u Beogradu, ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije. Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima. Sagledavajući sve činjenice, predsednik Vučić me je zamolio da Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučem iz procedure. Predsednička se ne poriče, i ja ću to uraditi. Ovo je moj lični poraz i ja ću snositi njegove posledice, ali i ovim putem želim da upoznam javnost da ću nastaviti da se borim za bezbednu Srbiju uprkos agentima i njihovim finansijerima. Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, moraćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda – podvukao je ministar.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Zakon je očito dobar kad strane službe spremaju nerede pa ga treba usvojiti jer te službe će za bilo šta napadati !

    Odgovori

Ostavite komentar