Novi pokušaj sabotaže Novaka Đokovića od strane ATP: Ovo je stvarno prevršilo svaku meru!

Dokle više ovakve stvari da rade samo da Srbin ne bi nastavio da niže rekorde?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Ako ovo nije dokaz sabotaže, ne znamo šta jeste. ATP i ove sezone udara tamo gde bi Novaka Đokovića moglo najviše da boli.

Srbin je do sada šest puta završio godinu na prvom mestu, kao i njegov idol Pit Sampras, a ATP menja pravila kako bi otežao posao Srbinu da dođe do rekordnog učinka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nole je počeo 339. nedelju na vrhu ATP liste, a najverovatnije će godinu završiti na prvoj poziciji kada je taj parametar u pitanju. Trenutno je i dalje prvi sa 12.133 boda, ali to ne znači da će mu definitivno pripasti nagrada za najboljeg tenisera sveta.

ATP je pre početka ove sezone odlučio da blagu prednost da ATP trci u odnosu na ATP listu. Tako će prvoplasirani u ATP trci poneti zvanje najboljeg ove sezone. U ATP trci se računaju samo bodovi u okviru ove sezone, tačnije kalendarske godine.

Novak je prvi i u ATP trci. Srbin ima 8.370 bodova, osvojenih na devet turnira koliko je do sada odigrao, dok mu u leđa gledaju Danil Medvedev sa 6.380 i Stefanos Cicipas koji ima 5.470.

Najbolji teniser sveta je trenutno na odmoru, a pitanje je da li će do kraja godine učestvovati i na jednom turniru.

– Pravo da vam kažem, nemam nikakav plan, apsolutno ništa. Ne znam da li ću igrati bilo šta, bilo gde. Trenutno sam samo ovde, u mislima, u Njujorku – priznao je Novak posle poraza na US openu, ali to je sada već prošlost.

Đoković je do sada šest puta završavao godinu na prvom mestu liste i po tom parametru je identaičan sa Pitom Samprasom. Ukoliko se vrati na teren i ne bude iznenađenja na kraju ove sezone mogao bi da obori još jedan veliki rekord.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar