Diskriminacija na delu: Došla u restoran po piće, ali su je potom brutalno otkačili (VIDEO)

Epidemija koronavirusa uništila joj je život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TikTok/shannon_heroux

Šenon Heru iz Kalifornije koja i pored ozbiljne nagluvosti radi posao taksiste ispričala je na TikToku šta joj se nedavno dogodilo u drajv-in restoranu.

Šenon je došla do restorana “Dunkin’ Donuts” kako bi poručila omiljeni sok od breskve, ali da bi došla do njega, morala je da vidi lice prodavačice jer joj komunikacija s ljudima ide isključivo preko čitanja sa njihovih usana.

Nakon što radnica nije želela da skine masku s lica i pored toga što ju je Šenon zamolila, pozvala je njenog šefa koji nije bio zainteresovan da interveniše.

– Videlo se po njegovom govoru tela da neće da pomogne. Odbio je da uzme papir i olovku i zapiše šta želim. Bili smo čak i pristojno udaljeni, više od dva metra. Mogla je radnica da skine masku, ali nije htela. Obično nosim aparat na uhu, ali sad ga nisam imala, što jeste moja krivica. Ipak, ovo je bila klasična diskriminacija prema osobama sa posebnim potrebama – zaključila je Šenon kroz suze.

@shannon_herouxI was refused service at a Dunkin Donuts because I’m deaf. I want to spread awareness on how this is not okay. Part one of the video. ?♬ original sound – shannon_heroux

Snimak Šenon Heru s lica mesta pogledalo je više od šest miliona ljudi.

Ono što je jedino pozitivno u ovoj priči je da je jedan od šefova restorana iz gradića Enćina kontaktirao Šenon na TokToku izvinivši mu se za incident, uz obećanje da se ovako nešto neće ponoviti.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar