Predsednik Vučić se obratio građanima iz Turske: Erdogan stiže u Srbiju do kraja godine! (VIDEO)

Predsednici Srbije i Turske su u Vahdetin palati, zvaničnoj rezidenciji turskog predsednika,razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti uživo iz Istanbula nakon razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Razgovarali smo o investicijama, ekonomiji, regionalnim pitanjima. Pričali smo duže od dva sata, svaki razgovor sa predsednikom Erdoganom je važan. On će posetiti Beograd do kraja godine – rekao je Vučić.

Vučić i Erdogan imali su sastanak u četiri oka i radni doručak nadomak obale Bosfora.

Predsednici Srbije i Turske su u Vahdetin palati, zvaničnoj rezidenciji turskog predsednika, tokom radnog doručka razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje, ekonomskoj saradnji i odnosima u regionu.

Rezultate današnjeg susreta, kako je rekao Vučić, naši građani bi mogli videti za nekoliko meseci i godina.

Inače Vučić je pre dve nedelje, uoči ovog susreta, razgovarao je u Beogradu sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušoluom o unapređenju i daljem jačanju bilateralne i ekonomske saradnje Srbije i Turske, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Vučić je tada izrazio zadovoljstvo postignutim nivom bilateralnih odnosa za koje je rekao da ih odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i međusobno poverenje i poštovanje, a ocenjeno je da “izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza izmedu Srbije i Turske”.

– Investicije turskih kompanija u Srbiju u poslednje dve godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg rasta – naveo je Vučić.

Inače, kada je reč o ekonomskoj saradnji dve zemlje, spoljno-trgovinska razmena iznosi više od milijardu i 300 miliona dolara, a u našoj zemlji posluje više od 800 turskih kompanija koje zapošljavaju oko 10.000 radnika.

Predsednik Vučić odgovorio je šta misli o medijskoj hajci hrvatskih medija na njega

– Oni žele najgore da pišu o meni. Nikada u savremenoj istoriji ni u jednoj zemlji nije vođena hajka na nekoga, kao što je na mene ovih dana u Hrvatskoj. Izmišljaju moje izjave zato što su misli da to može da im odgovora. U naslovu nekim od njihovih novina navode da Srbija neće stići Hrvatsku decenijama, ja ću ponoviti samojednu stvar mi čestitamo hrvatskim komšijama i radujemo se njihovom uspehu, mi ćemo nastaviti da radimo i nećemo se plašiti naših rezultata. Ponoviću još jedanput, oni su nama bežali 15 milijardi evra, a mi ćemo sada završiti godinu plus minus pola milijarde, mislim da je svima sve jasno, čestitam ih na turističkojs ezoni, ali radujem se srpskim fabrikama, snazi i snažnijoj vojsci koja nikome ne preti pa ni njima. Želimo poštovanje od komšija , baš kao što ga oni dobijaju od nas – kaže Vučić.

O opoziciji u Srbiji

Vučić kaže da je glavni problem prozapadne opozicije što ne postoji dovoljno jaka snaga spolja koja bi ih na silu dovela na vlast.

– Niko u Srbiji neće da glasa za njih. Možda neko, ali nedovoljnio da osvoje vlast. Tim ljudima nije stalo do nikakvog razgovora i dogovora. Videli su ljudi i iz Evrope da deo opozicije zanima samo kako da napune svoje džepove i da tu nema nikakve politike – konstatovao je Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar