Beba ZARAŽENA koronom u Negotinu! Bolnica se priprema za ulazak u CRVENU zonu

U poslednja 24 časa obavljeno je 60 pregleda u kovid ambulanti Zdravstvenog centra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U poslednja 24 časa broj aktivno pozitivnih na virus korona u opštini Negotin uvećan je za 25 kovid slučajeva, što čini ukupno 245 aktivno inficiranih virusom korona.

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin u četvrtak je testirano 96 osoba, a njih 26 odsto, odnosno 25 je pozitivno na virus korona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prisustvo virusne infekcije laboratorijski potvrđeno kod 13 osoba muškog pola, od kojih je najmlađi pacijent beba od 18 dana, koja srećom ima blage simptome. Pozitivno je i osam osoba ženskog pola od 12 do 79 godina.

U poslednja 72 sata, pored bebe od 18 dana, među pozitivnima je i devojčica od 5 meseci, dok broj pregleda u pedijatrijskoj kovid ambulanti raste.

Protekle nedelje je tamo prosečno bilo oko 50 pregleda, ali od ponedeljka se taj broj gotovo udvostručio. Na preglede sa pedijatrima javljaju se roditelji čija deca imaju povišenu telesnu temperaturu, simptomime respiratorne infekcije, curenje nosa, a sporadično i sa simptomima stomačnog virusa i povraćanjem.

U poslednja 24 časa obavljeno je 60 pregleda u kovid ambulanti Zdravstvenog centra, a raste broj pregleda i u pedijatrijskoj kovid ambulanti .

U bolnici je na Grudnom i Odeljenju neurologije zbrinuto ukupno 26 pacijenata sa upalom pluća od kojih je njih 14 na kiseoničkoj potpori. Tri osobe su tokom jučerašnjeg dana transportovane u Kovid bolnicu Kruševac, a dve su otpuštene na kućno lečenje.

Kako se saznaje za crvenu zonu ovih dana priprema se i Interno odeljenje ovdašnje bolnice, s obzirom na povećani broj pacijenata sa težom kliničkom slikom.

BONUS VIDEO:

Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar