Vučićev potez ODUŠEVIO GRAĐANE: Decenijama čekali na put, a onda im predsednik promenio život iz korena

"Iskreno, mislili smo da od toga nema ništa, ali polako nam se vraća vera u ljude ali i u državu", rekli su građani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Stock/Strahinja Acimovic, Rina

Malo ko je verovao da samo jedno pismo upućeno na pravu adresu može da reši višegodišnji problem meštana Saranova kod Rače. Zbog dotrajale putne infrastrukture u svom selu požalili su se Račani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na šta on nije sedeo skrštenih ruku, već odmah angažovao resorno ministarstvo da reši njihove probleme. Mašine za asfaltiranje su stigle i uveliko rade, za manje od mesec dana put u dužini oko dva ipo kilometra potpuno ruiniran za meštane sela u srcu Srbije postaće prava pista.

– U ovom selu živi oko hiljadu ljudi, živo je selo sa puno dece, neophodan je bio ovaj put da se uradi, kako bi naši naslednici imali gde da ostanu. Bez puta nema ni nama života u ovom selu. Hvala našem komšiji Goranu Stevanoviću koji je ostao ovde i što se usudio da piše Vučiću, iskreno mislili smo da od toga nema ništa, ali polako nam se vraća vera u ljude već i u državu – kazali su za RINU, meštani sela Saranovo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na početku samih radova na ovom putnom pravcu, kako bi se uverio da sve teče po planu, u Saranovo je stigao i resorno zadužen ministar Tomislav Momirović, koji nije krio oduševljene započetim radovima i obećao da se na ovome neće stati.

– Ovde sam došao po nalogu predsednika Srbije, da pokažemo da nismo nedodirljivi, da moramo biti u službi naroda, jer ovo predstavlja život i nastojaćemo da gradimo lokalne puteve. Tek smo krenuli veliki talas investicija u lokalnu i komunalnu infrastrukturu jer se nije ulagalo više od 50 godina, jer to dugujemo našim ljudima ne samo u Rači već u celoj Srbiji što se može i videti – rekao je Momirović prilikom obilaska radova.

Ministar Momirović danas je otvorio rekonstruisan putni pravac koji povezuje dva jako bitna republička puta u mestima Borci, Đurđevo i Popovi i vodi ka novoj industrijskoj zoni, u ukupnoj dužini od 4,29 kilometar.

– Mi trenutno projektujemo i gradimo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica koje su žila kucavica jedne države i strateški važno kako bi se otvorila nova radna mesta, došle nove kompanije ali i povećale plate, ali nam je isto tako jako važno da ne zaboravimo lokalne saobraćajnice, jer one predstavljaju život i osnov za opstanak ljudi – zaključio je ministar.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar