HAOS na suđenju Marjanoviću: Veštak izvadio čudnu FOLIJU iz džepa, pa izazvao BURNU reakciju odbrane

Sledeće ročište zakazno je 1. i 4. novembar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Na današnjem suđenju Zoranu Marjanoviću, saslušan je svedok koji se izjašnjavao o izveštaju koji je dostavljen sudu 19. februara 2021. godine, a u kojem reč o tome da li je Zoranov telefon bio ugašen za vreme ubistva Jelene Marjanović.

Nakon završenog ročišta, advokat optuženog, Nikola Dumić, rekao je da nema dokaza da je Zoranu bio isključen telefon za vreme ubistva Jelene Marjanović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Inače, svedok je rekao da je izveštaj koji je čitao precizan i objasnio u kom slučaju jedino može da ne budete registrovan isključenje telefona sa mreže.

– To može da se desi ako se izvadi baterija iz telefona, što je u slučaju telefona koji je Marjanović koristio, samsung S6, nemoguće – rekao je on.

Potom mu je bilo upućeno pitanje, da li je moguće da telefon ispadne iz signala, ali da se to ne evidentira, na šta je on rekao: “Kvalitet rada i pokrivanja se ne prate i korisnik na njih ne može da utiče, ako je izgubio mrežu isti je slučaj kao da je isključio bateriju”.

Na to je sudski veštak Dragomir Vasiljević imao pitanje kako onda u trenutku gubitka signala mreža vidi telefon, kao uključen ili kao isključen, na šta je svedok rekao “da ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali da misli da se ponaša kao da je uključen”.

Veštak je pokušao da razmotri sve načine na koje bi to moglo da se desi, na šta je odbrana imala burnu reakciju.

Komentarisali su da je svedok počeo da se ponaša kao Šerlok Holms, nakon toga veštak Vasiljević je izvadio parče folije i pitao da li znate šta je aluminijumska folija, na šta su advokati odbrane ulagali primedbe.

– Posle godinu dana došli smo do folije za čokoladu! Jel ima još nešto u cegeru, šta je sledeće što će da izvadi? – rekao je Marjanovićev advokat Nikola Dumnić, na šta je njegov kolega Stefan Jokić dodao da će sledeće što će veštak uzeti u razmatranje biti spejsšatlovi i oklopi.

Vasiljevićev je potezom sa folijom želeo da ukaže na mogućnosti nekih materijala da spreče domet signala do telefona, a koji bi mogli da dovedu do neregistrovanja isključenja telefona sa mreže.

– Veštak se ponaša kao Šerlok Holms! Istražuje da li je telefon bio u oklopu, da li je bio zakopan – uzložio je primedbu treći Marijanovićev branilac Aleksandar Zarić.

Veljko Delibaš, pravni zastupnik odbrane, nije prisustvovao današnjem ročištu.

Sledeće ročište zakazno je 1. i 4. novembar, a radi se hemijska analza zemljišta.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar