Ovaj “leteći automobil” NEMA krila: Poleće sa solitera bez problema, kao u filmovima (VIDEO)

Cityhawk je dizajniran za hitne medicinske intervencije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Urban Aeronautics / Ferrari / Profimedia

Polovinom 2020, pisali smo o projektu izraelske kompanije Urban Aeronautics, koja razvija “leteći automobil” s pogonom na vodonik. Sada stižu vesti da su blizu realizacije električne verzije Cityhawka, potpomognuti brojnim investicijama.

Proizvođač ističe da vozilo nema krila (jedinstven koncept u svetu, prim.aut), jer koristi Fancraft tehnologiju. Reč je o rotorima “zatvorenog” tipa, koji omogućavaju veću stabilnost i manju buku.

Cityhawk ima pet sedišta i dizajniran je za hitne medicinske intervencije, što znači da može obavljati više letova tokom dana.

Vrhunski sistem

Izraelski eVTOL poseduje autonomni sistem za detekciju i izbegavanje vazdušnog saobraćaja, elektro-mreže i drugih struktura u urbanom okruženju. Bezbedno se može koristiti u noćnim satima i po svim vremenskim uslovima.

Prednost njegovog pogonskog sistema ogleda se i u mogućnosti (vertikalnog) sletanja/poletanja s krovova solitera, što skraćuje vreme za akciju. U kabini dominiraju udobna sedišta i touchscreen displej.

Naredni korak za Urban Aeronautics je obezbeđivanje 100 miliona dolara, koliko je potrebno za dalji razvoj VTOL-a na vodonik, a deset miliona već su garantovali investitori iz SAD, Brazila i Izraela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar