Zavist, ali i poštovanje! Hrvati i Crnogorci jedinstveni: Vučić je juče demonstrirao vojnu nadmoć Srbije!

Proslava Dana srpskog jedinstva izazvala je reakcije u regionu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Dan srpskog jedinstva nije izmišljen praznik, izjavio je tokom centralne proslave praznika u Beogradu 15. septembra predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, odgovarajući na kritike koje su došle iz regiona, naveo da praznik nije “srpski svet za koji nas optužuju”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Samo im naša zastava smeta svima i očekuju od nas da im se pravdamo, očekuju od nas da im se i večeras izvinjavamo i da večeras govorimo – izvinite, molim vas, što imamo našu zastavu. A moj odgovor svima njima je – nikada više za srpsku trobojku nikome nećemo da se izvinjavamo – rekao je Vučić u svom obraćanju.

Rekao je da je vojska sada pet puta jača nego pre pet godina i najavio je nove vojne nabavke.

Aleksanadar Vučić istakao je da građani mogu biti ponosni na svoju vojsku koja je odlično opremljena. Na pitanje, kome je bilo u interesu i zašto da uništava naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije, Vučić je kazao da smo nekada uništavali Strele, za 200 dolara, a da to danas više nije slučaj.

– To što smo uništavali sada imamo više hiljada komada. Mi danas razvijamo našu vojsku, vojno smo neutralni, samostalna, nezavisna i slobodarska zemlja koja ume da čuva sebe i ne ugrožava nikoga – podvukao je on.

Foto: Printscreen

Proslava Dana srpskog jedinstva izazvala je reakcije u regionu.

Da nam susedi zavide govore i tekstovi u regionalnim medijima.

Ali, takođe nam se i dive na moći vojske koja je daleko veća nego ranije zahvaljujući dobrim odlukama državnog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

U “pohvalama” prednjače Hrvatska i Crna Gora koji su jednoglasni u konstataciji da je Vučić juče demonstrirao vojnu nadmoć Srbije, o čemu svedoče i naslovi u njihovim medijima.

Foto: Printscreen

Internet izdanje hrvatskog 24sata primećuje da se Srbija sve brže naoružava zbog NATO okruženja, ali priznaje da je Vučić pokazao moćan arsenal kojim srpska vojska raspolaže.

Crnogorske Vijesti jučerašnji praznik tumače kao provokaciju, ali poput kolega iz Hrvatske ne mogu, a da ne priznaju vojnu nadmoć koju je Srbija pokazala.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar