“Zemunac” osuđen za ubistvo Đinđića ponovo KAŽNJEN! Odbio da obuče zatvorsku uniformu, EVO šta mu sledi

Ovaj postupak, treći po redu u poslednjih godinu dana, pokrenut je posle suđenja „zemuncu” Milošu Simoviću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Thomas Kühler / AFP / Profimedia, RTB1

I treći disciplinski postupak protiv Sretka Kalinića (47), pripadnika ozloglašenog „zemunskog klana” koji služi zatvorsku kaznu u Zabeli kod Požarevca, okončan je izricanjem mere, i to zabranom primanja paketa na tri meseca, saznaje Objektiv.

Ovaj postupak, treći po redu u poslednjih godinu dana, pokrenut je posle suđenja „zemuncu” Milošu Simoviću za pokušaj ubistva Kalinića u Zagrebu 2010. godine. Naime, on je pred polazak za Beograd odbio da obuče zatvorsku uniformu koju su mu doneli. Oblačili su ga, rekao je Kalinić tokom pretresa, na silu, „kao dete”, a doneli su mu „tuđu uniformu”, od koje će se ponovo sav osuti. To njegovo odbijanje bilo je okvalifikovano kao „odbijanje izvršenja zakonitog naloga ovlašćenog lica, usled čega je nastupila ili mogla nastupiti teža štetna posledica”.

DOGODINE ODLUKA USTAVNOG SUDA

Zbog drugog disciplinskog postupka, podsetimo, Kalinićev advokat je još u januaru uložio žalbu Ustavnom sudu, nakon što je odluku Disciplinske komisije KPZ Požarevac potvrdio sudija Višeg suda u Požarevcu. Njen epilog bi, kako smo saznali, mogao biti poznat sledeće godine. Kalinić je, prema odluci komisije, pokušao da pobegne 6. septembra 2020. godine u 12.33, kada se vraćao sa porodične posete ka Sedmom paviljonu, gde boravi, tako što se otrgao čuvaru koji ga je držao za nadlakticu i krenuo da trči ka kapiji paviljona.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar