Bez kovid potvrde više ne može ni da se sipa GORIVO u Sloveniji: Na snagu stupile POOŠTRENE mere

Vlada je na sam dan primene novih pravila od obveznog PCT uslova izuzela vozače u međunarodnom transportu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Prvi dan primene pooštrenih protivepidemijskih mera u Sloveniji u sredu proteče uz ponešto negodovanja necepljenih, no bez incidenata, a najviše nezadovoljstva je među vozačima koji bez kovid potvrde ne mogu da natoče gorivo u svoje vozilo, prenosi “Jutarnji list”.

Većina distributer rigorozno primenjuju pravila o PCT uslovu (preboleli, cepljeni, testirani), koja je Vlada donela u subotu, što znači da pumpu za punjenje goriva aktiviraju tek kad vozač dokumentima dokaže da je preboleo kovid-19, da je vakcinisan ili ima negativan test ne stariji od 48 sati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako prenose slovenački mediji, na pumpama je zbog takvog postupka dan pred uvođenje novih mera promet bio veći, ali radnici kažu da nije bilo zastoja i da nije tačno kako je bilo dosta onih koji su gorivo točili u kanistere, kako bi se osigurali dok restrikcije traju.

Jedini incident povezan s novim pravilima za točenje benzina, prenose Slovenske novice, dogodio se u sredu ujutro u Brežicama, gde je vozač, nezadovoljan objašnjenjem da bez kovid-potvrde ne može do goriva iz protesta zaključao vozilo na mestu gde je došao i tako blokirao ostale, zbog čega je pozvana policija, a pauk vozilo odvezao.

Vlada je na sam dan primene novih pravila od obveznog PCT uslova izuzela vozače u međunarodnom transportu, pa oni do goriva i dalje mogu točiti bez većih ograničenja, osim što treba da kod plaćanja u unutrašnjosti benzinskog servisa nositi masku.

Pravilo o obveznom PCT uslovu, uz retke izuzetke, za niz delatnosti i ekonomskih aktivnosti, kako za zaposlene tako i za korisnike usluga, vlada Janeza Janše donela je zbog pogoršane epidemiološke situacije, a ne isključuje da će se uvesti i dodatne restrikcije ako se broj cepljenih brzo ne poveća, a broj novozaraženih i hospitalizovanih nastavi rasti dosadašnjim tempom.

U poslednja dva dana u Sloveniji je potvrđeno skoro 2800 novih zaraza korona virusom. U zadnja 24 sata bilo je 1364 novozaraženih, na testu je svaki peti testirani bio pozitivan.

Od posledica bolesti umrlo je još 6 pacijenata, u kovid bolnicama se broj hospitalizovanih i dalje povećava, pa ih je sada 347, od čega 75 na intenzivnoj nezi, objavila je vlada, koja će o mogućim novim merama ponovo raspravljati u četvrtak.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Jutarnji list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar