Brinete, plavuše ili crvenokose? Muškarci su ISKRENO otkrili koji tip devojke im je NAJPRIVLAČNIJI

Takođe su rekli koja boja očiju im se najviše dopada kod pripadnica lepšeg pola

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Gotovo svako od nas ima određen tip osobe koja nam se dopada.

Ponekad to ima veze sa bojom kose, figurom tela ili bojom očiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali koju kombinaciju ove tri fitičke osobine muškarci smatraju najlepšom?

Jedno istraživanje na ovu temu došlo je do zanimljivih zaključaka.

Ukupno 2.000 muškaraca u Velikoj Britaniji učestvovalo je u ovoj studiji kako bi se utvrdilo koja boje kose i očiju im je najatraktivnija. Čak 60 odsto muškaraca je iskreno reklo da su im brinete najprivlačnije devojke.

Trećina ispitanih muškaraca (33,1 %) reklo je da smatraju da je najatraktivnija boja kose smeđa, dok je 28,6 odsto njih reklo da preferiraju crnu kosu. To znači da je ukupno 59,7 odsto muškaraca reklo da preferiraju žene sa tamnom bojom kose.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Kad su u pitanju žene koje imaju drugu boju kose, 29,5 % muškaraca je izjavilo da im se sviđaju plavuše, a 8,8 % njih crvenokose. Bilo je i drugih zanimljivih rezultata.

Što se tiče preferencija muškaraca kad je u pitanju boja očiju, pobedile su žene sa plavim očima, pri čemu je 40,2 % muškaraca reklo da misle da su svetle oči najatraktivnije.

Smeđe oči su došle na drugo mesto sa 29,2 %, zelene oči su bile na trećem mestu sa 17,5 %, a oči boje lešnika su zauzele poslednje mesto sa 13,1 % glasova.

Sve u svemu, muškarci smatraju žene sa smeđom kosom i plavim očima kao najprivlanije i najatraktivnije.

Foto: Gennadiy Poznyakov / Alamy / Alamy / Profimedia

Muške preferencije su ostale iste i preko granica. Kao što je navedeno, gornji rezultati ukazuju na sklonosti muškaraca koji žive u Velikoj Britaniji, ali je istraživanje sprovedeno i na muškarcima koji žive u Francuskoj, Španiji, Italiji, SAD i Brazilu.

Muškarci iz navedenih zemalja takođe preferiraju brinete u odnosu na plavuše i crvenokose, a u svim zemljama osim Velike Britanije, muškarci su izabrali crnu kosu kao svoju omiljenu.

Najmešovitiji rezultati po zemljama bili su oni vezani za preferencije koje se odnose na boju očiju, pri čemu su muškarci iz svih zemalja izvan Velike Britanije rekli da više vole smeđe oči ili zelene, umesto plavih.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar