Verski analitičar Injac o Severininim SRAMOTNIM uvredama za patrijarha Porfirija: “To samo govori o njoj”

Patrijarhova poruka je prosta misionarska da mržnja nije dobra ni za onoga ko mrzi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: M. S./ATAImages, YouTube/Printscreen

Verski analitičar Željko Injac komentarisao je jutros kako je uopšte moglo da dođe do situacije u kojoj hrvatska pop pevačica Severina Njegovoj Svetosti patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju šalje uvredljive i preteće SMS na mobilni telefon.

– Do patrijarhovog broja telefona uopšte nije teško doći – kaže Injac. Reč je o patrijarhovom hrvatskom broju mobilnog kojim se služio dok je bio na službi u Zagrebu kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski i koji su mnogi imali jer su mu se mnogi obraćali za pomoć.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Injac je dodao i da nije istina da je patrijarh srpski podneo tužbu protiv pevačice kao ni da će to hrvatski državni organi ekspresno da reše.

– Patrijarh to neće uraditi – pojasnio je Injac jer jednostavno nije takav čovek a i prosto možete da blokirate broj telefona s kog dolaze takve poruke.

– Što se tiče Severine to samo govori o njoj, a što se tiče prijateljstva s njenim bivšim mužem Milanom Popovićem – patrijarh je prijatelj skoro sa svima u Hrvatskoj – s obzirom da je Popović obnavljao svetinje u Hrvatskoj to je prirodna veza njega i patrijarha – pojasnio je Injac i dodao da ne veruje da skandal sa Severinom ima ikakve veze sa Milom Đukanovićem i onim što se sa SPC dešava u Crnoj Gori.

Objasnio je i pojam tzv. hrvatske pravoslavne crkve ili crnogorske pravoslavne crkve rekavši da su to budalaštine jer bi to bilo kao kad bismo mi sad ovde u beogradu osnovali nekakvu beogradsku pravoslavnu ckrvu.

Kad je reč o Severini ali i poruci patrijarha Hrvatska i ja se javno volimo, Injac je rekao i da je patrijarh monah koji se decenijama uči da bude pozitivan i da reaguje tako.

Patrijarhova poruka je prosta misionarska da mržnja nije dobra ni za onoga ko mrzi.

– Volite neprijatelje svoje, to je pravoslavni pogled na svet – zaključio je Injac.

BONUS VIDEO:

Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. "Blago onom ko rano poludi,čitav mu život prođe u veselju!"Ova nije dostojna da bilo čije ime pominje a kamoli da kritikuje i vređa...

    Odgovori

Ostavite komentar