Verski analitičar Injac o Severininim SRAMOTNIM uvredama za patrijarha Porfirija: “To samo govori o njoj”

Patrijarhova poruka je prosta misionarska da mržnja nije dobra ni za onoga ko mrzi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Verski analitičar Željko Injac komentarisao je jutros kako je uopšte moglo da dođe do situacije u kojoj hrvatska pop pevačica Severina Njegovoj Svetosti patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju šalje uvredljive i preteće SMS na mobilni telefon.

– Do patrijarhovog broja telefona uopšte nije teško doći – kaže Injac. Reč je o patrijarhovom hrvatskom broju mobilnog kojim se služio dok je bio na službi u Zagrebu kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski i koji su mnogi imali jer su mu se mnogi obraćali za pomoć.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Injac je dodao i da nije istina da je patrijarh srpski podneo tužbu protiv pevačice kao ni da će to hrvatski državni organi ekspresno da reše.

– Patrijarh to neće uraditi – pojasnio je Injac jer jednostavno nije takav čovek a i prosto možete da blokirate broj telefona s kog dolaze takve poruke.

– Što se tiče Severine to samo govori o njoj, a što se tiče prijateljstva s njenim bivšim mužem Milanom Popovićem – patrijarh je prijatelj skoro sa svima u Hrvatskoj – s obzirom da je Popović obnavljao svetinje u Hrvatskoj to je prirodna veza njega i patrijarha – pojasnio je Injac i dodao da ne veruje da skandal sa Severinom ima ikakve veze sa Milom Đukanovićem i onim što se sa SPC dešava u Crnoj Gori.

Objasnio je i pojam tzv. hrvatske pravoslavne crkve ili crnogorske pravoslavne crkve rekavši da su to budalaštine jer bi to bilo kao kad bismo mi sad ovde u beogradu osnovali nekakvu beogradsku pravoslavnu ckrvu.

Kad je reč o Severini ali i poruci patrijarha Hrvatska i ja se javno volimo, Injac je rekao i da je patrijarh monah koji se decenijama uči da bude pozitivan i da reaguje tako.

Patrijarhova poruka je prosta misionarska da mržnja nije dobra ni za onoga ko mrzi.

– Volite neprijatelje svoje, to je pravoslavni pogled na svet – zaključio je Injac.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. "Blago onom ko rano poludi,čitav mu život prođe u veselju!"Ova nije dostojna da bilo čije ime pominje a kamoli da kritikuje i vređa...

    Odgovori

Ostavite komentar