Šta će se postići uvođenjem KOVID PROPUSNICA? Biće korisno u jednom slučaju

Premijerka je rekla da je doneta odluka da se sve službe u narednih sedam dana pripremaju za uvođenje kovid sertifikata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/dusan milenkovic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će za nekoliko dana biti doneta odluka o uvođenju kovid sertifikata, te da će se oni prvo koristiti za odlazak u ugostiteljske objekte i noćne klubove, a prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš kaže da ovu inicijativu podržava, ali da ona nije dovoljna.

– Podržavam, ali se njom jako malo postiže. Ako se odluka proširi i na događaje, pozorišta, tržne centre, bioskope može imati nekog, pre svega psihološkog efekta na povećan obim vakcinacije. Međutim, nije dovoljna i imaće jako skroman efekat na smanjenje broja zaraženih, hospitalizovanih i umrlih – ističe Janković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić je rekla u subotu, nakon sednice kriznog štaba, da je doneta odluka da se sve službe u narednih sedam dana pripremaju za uvođenje kovid sertifikata.

– Svakako nećemo da ih uvodimo za maloprodajne objekte, ne možete da tražite nekome dokaz da je vakcinisan da bi kupio hranu, to bi bilo protivustavno – rekla je Brnabićeva i dodala da će se sertifikati prvo koristiti za odlazak u ugostiteljske objekte i noćne klubove odnosno za sva mesta gde nije neophodno da se boravi.

BONUS VIDEO:

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar