Micić otkrio zbog čega nije otišao u NBA ligu: Srpski plej bez dlake na jeziku

Ostao je u redovima Efesa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsportphoto/Pedja Milosavljevic/Ilustracija

Srpski košarkaš Vasilije Micić bio je gost podkasta litvanskog novinara Donatasa Urbonasa gde je između ostalog govorio i razlozima ne odlaska u NBA ligu ovog leta.

Micić je imao nekoliko unosnih ponuda, čak ga je i CSKA iz Moskve želeo, ali je Vasa ostao u Efesu:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U isto vreme kad mi je stigla ponuda od CSKA razgovarao sam sa Miškom o NBA ligi. Bilo je otprilike 90 odsto čistih ponuda iz NBA, ne 100 odsto, kada govorimo o detaljima ugovora. Naravno, nismo ni očekivali nikakva obećanja kada je reč o minutaži, ali bilo je reči o mojoj ulozi u Oklahomi. Kada sam shvatio da Oklahoma još nije sigurna, jer oni imaju još mesec i po dana za draft, da sačekaju da vide koliko će igrača uzeti i šta će uraditi sa trejdovima. Za mene je to mnogo vremena za čekanje.

-Bio sam veoma srećan što su razumeli moju želju da ostanem, a ne da odem samo zbog toga što je neko rekao da bi ja trebalo da odem. Na kraju su mi ponudili iste uslove, odnosno uslove koje sam ja želeo. Nisam osetio da treba da čekam, osetio sam da je to to, objasni je Micić i dodao.

-Dostići nivo na kome sam ja sada u Evropi je mnogo teško, to uvek govorim prijateljima. Svake godine ja potpisujem +1 ugovor, kako bih dostigao taj nivo jer znam da kada imam tu opciju u ugovoru mogu da ga produžim ili da odem iz tog kluba. Sav taj rizik koji sam preuzimao prethodnih godina doveo me je sada do toga da mogu da biram između tri opcije. Na kraju, osetio sam da, jureći sve te nove izazove kroz karijeru, ja konačno ne želim više to da jurim. To nije toliko u vezi sa mojim ambicijama, ja uvek želim više, da budem bolji, da radim na sebi, ali konačno sam bio srećan, da ne moram da menjam svoj dres zbog brenda Najki ili drugog logoa. Na kraju, osvojili smo Evroligu i sve zajedno je ispalo tako dobro.

Istakao je da je imao i savetnike za eventualan odlazak u Nba.

-Da, imao sam dosta savetnika kada je reč o NBA ponudi. Jedan od njih je i Igor Kokoškov, njemu sam zahvalan. U pozitivnom smislu me je ubeđivao, odnosno predlagao da treba da igram na tom nivou. Kada sam razgovarao sa njim, zaista sam shvatao šta misli pod tim i razumem sve druge perspektive o meni. I ja to sve vidim. Razlog zbog kog ja i dalje želim da igram NBA ligu je da bih osetio sebe tamo. Nije zato što želim ugovor od 100 ili 200 miliona dolara. Samo želim da osetim šta ti momci rade tamo u odnosu na nivo Evrolige i da vidim jesam li ja toliko dobar ili ne. Nije kao da sumnjam u sebe, ali to je moj cilj, recimo tako.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar