Utiču na volumen, sjaj i rast: Maske za kosu od meda, maslinovog ulja i još ČETIRI SASTOJKA

Nakon svake maske dobro isperite kosu vodom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tomas Anderson / Panthermedia / Profimedia

Papričica utiče na rast kose!

Da, dobro ste čuli.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema istraživanjima, sastojci ljute paprike utiču na kožu glave, vlasište, što podstiče krvotok i rast nove kose. Primena maski sa mlevenom crvenom paprikom može biti koristan tretman protiv ćelavosti.

Ne koristite čili papriku u čistom obliku za negu vlasišta, već je uvek pomešajte sa uljem ili šamponom. Morate paziti jer je ljuta paprika veoma agresivna komponenta. Preporučuje se aplikovanje maske jednom do dva puta nedeljno.

Kokosovo ulje i mlevena crvena paprika

Kombinujte kokosovo i maslinovo ulje sa dve kašike ljute mlevene crvene paprike. Kokosovo i maslinovo ulje odlično se mešaju, vlaže vlasište, a kapsacin dobro stimuliše rast kose. Ostavite masku da odstoji 25 minuta, a zatim je isperite vodom i šamponom.

Foto: Mari Barlow / Mood Board / Shutterstock Editorial / Profimedia

Maslinovo ulje za negu

Maslinovo ulje poboljšava stanje kose, a ljuta paprika stimuliše rast. Dve kašike ljute crvene paprike pomešajte sa dve kašike maslinovog ulja. Držite masku 20 do 30  minuta, pa je isperite.

Ricinusovo ulje za rast

Bilo koje ulje, naročito ricinusovom pogodna je podloga za masku od ljute paprike. Pomešajte malu šolju ricinusovog ulja i dve kašike ljute crvene paprike. Smesu nanesite i isperite kosu nakon 25 minuta.

Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće protiv peruti

Dve kašike ljute crvene paprike razblažite sa dve kašike jabukovog sirćeta  tri kađike balzama. Balzam vlaži vlasište, a paprika poboljšava cirkulaciju krvi, jabukovo sirće smanjuje perut, akne na blasištu i gubitak kose. Umesto regeneratora, možete koristiti i šampon. Nakon 20 minuta, isperite masku hladnom vodom i šamponom bez sulfata.

Med protiv opadanja

Pomešajte u činiji četiri kašike meda sa kašikom ljute crvene paprike. Nanesite smesu na sveže opranu kosu. Obmotajte topli peškir oko kose i ostavite da deluje 40 minuta. Isperite kosu vodom. Ovo možete ponoviti više puta nedeljno. Med sprečava opadanje kose, leči perut i seboreju i vraća vlažnost koži.

Foto: – / PhotoAlto / Profimedia

Upozorenje: 

Ako preterate sa količinom ljute peprike, moguća je iritacija kože. Da se to ne bi desilo, ograničite količinu mlevene paprike koju ćete koristiti za pravljenje maski i nanosite hidrantnu kremu na vlasište.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar