Legenda odlazi u penziju: Čuveni holandski stručnjak objavio kraj karijere!

Mnogi ga smatraju jednim od najboljih stručnjaka u istoriji fudbala u Holandiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: YOSHIKAZU TSUNO / AFP / Profimedia

Posle godina i godina uspešnog rada legendarni holandski trener Gus Hidink odlučio je u 74. godini života da završi trenersku karijeru.

Odlazi u penziju posle 34 godine i tokom kojih je vodio PSV, Valensiju, reprezentaciju Holandije i Čelsi po dva puta, kao i Fenerbahče, Real, Betis, Južnu Koreju, Australiju, Rusiju, Tursku, Anži Mahačkalu, mladu reprezentaciju Kine i Kurasao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najveće uspjehe ostvario je sa PSV-om, kojeg je vodio do šest naslova nacionalnog prvaka i četiri kupa, da bi ih na kraju doveo do titule šampiona Evrope 1988. godine.

Od ostalih trofeja u karijeri, holandski stručnjak je osvojio još FA Kup sa ekipom Čelsija 2009. godine.

Hidink je uspešno vodio reprezentacije na velikim takmičenjima, od kojih Holandiju do četvrtog mesta na Mundijalu 1998. godine, četiri godine kasnije do istog plasmana je senzacionalno došao sa Južnom Korejom, zbog čega je zaradio državljanstvo te zemlje, a poslednji selektorski uspeh mu je polufinale Evropskog prvenstva 2008. godine sa Rusijom.

On je pored svega toga jedan od samo tri dobitnika nagrade za životno delo Fudbalskog saveza Holandije, dok su preostala dvojica Rinus Mihels i Johan Krojf.

BONUS VIDEO:

Ne, samo to ne: Navijači Liverpula se u neverici drže za glavu – Van Dajk se opet povredio (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar