Amfilohije pre 30 godina NASLUTIO sudbinu na Cetinju: REČI koje je uputio narodu pamte se i danas (VIDEO)

Na Petrovdan 12. jula 1991. godine došlo je do nemira zbog srpske trobojke sa četiri ocila na cetinjskom manastiru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Wikipedia

U cetinjskom manastiru u Crnoj Gori, u nedelju 05. septembra ustoličen je mitropolit crnogorski-primorski Joanikije. Ovim činom nastavila se tradicija Srpske Pravoslavne Crkve.

Scene, slike i prizore nemira i pobuna koje su prethodile ovom događaju brzinom svetlsoti su preplavile ceo region. Na snimku koji je isplivao na internetu, može se videti da su tenzije na ovom mestu postojale i pre tri decenije. Tada je mitropolit Amfilohije okupljenom narodu poručio da treba da “sazru” i da ne trebate praviti sukobe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na Petrovdan 12. jula 1991. godine došlo je do nemira zbog srpske trobojke sa četiri ocila na cetinjskom manastiru. Grupa mladića je skinula zastavu sa četiri “S”, a ostavili su crenogorsku. Tadašniki mitropolit Amfilohije je okupljenima poručio:

– Skidate zastavu kralja Nikole, a hoćete komunističku je l? E kukala vam majka, petokraku da stavite, sazrećeš ti jednog dana – rekao je Amfilohije jednom mladiću.

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Sudbina je zapecacena ne pre 30 godina, nego jos onda kada je Aleksandar svrgao sa prestola rodjenog dedu da bi napravio nemogucu tvorevinu koja se izrodila u raspalu Jugoslaviju! Hvala bogu, ostale zrtve su se spasle, a Srbiji, cini se, nema spasa, samo propasti!

    Odgovori

Ostavite komentar