Dačić nakon SRAMNIH poduhvata lidera LSV tokom ustoličenja na Cetinju: “Čanak je SRAMOTA za srpski narod”

U odbranu Čanka stao je, očekivano, lider LDP Čedomir Jovanović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić optužio je lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je otišao na Cetinje u vreme ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija s namerom da podstiče sukobe i nasilje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Dačić je kazao da je Čanak za to „dobio pare” od crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

– Nije on tamo došao kao navijač, već da podstiče nasilje prema SPC. Šta on podržava, da mitropolitu i patrijarhu treba da se zabrani da dođu u manastir na Cetinju? On, kao i Milo Đukanović, može da pre- živi samo na incidentima. Čanak je sramota za srpski narod, dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita kad je bio na Cetinju – rekao je Dačić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lider socijalista je naveo i da nije tražio od srpskih vlasti da uhapse Čanka, već da to urade vlasti u Podgorici zbog, kako je rekao, „rušenja ustavnog poretka Crne Gore”.

– Čanak je opasnost za Crnu Goru, šta traži on tamo? Sećate se koliko su Srba vratili sa granice, a on je tamo otišao s namerom da podstiče sukobe. Zato sam rekao da bi bilo dobro da su i njega stavili na spisak ljudi koji su nepoželjni u Crnoj Gori – rekao je Dačić.

ČOVEK BEZ BLAMA

Umesto da se zavuče u mišju rupu zbog svog sramnog poteza na Cetinju, Čanak je glasniji nego ikad. On tvrdi da Ivicu Dačića treba uhapsiti, i to prilikom ulaska u Crnu Goru, jer „širi ideologiju koja je tu zemlju dovela u poziciju da joj se dešavaju nemiri”.

– Lično sam mislio da Dačiću treba zabraniti bavljenje politikom 2000. po osnovu lutracije i njegovog političkog angažmana do te godine. Međutim, to nije naišlo na razumevanje i taj čovek se nesmetano bavi politikom 21 godinu – prokomentarisao je Čanak Dačiće- vu izjavu.

Lider LSV još jednom je podržao protest dela građana protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u manastiru na Cetinju, a Joanikijevo ustoličenje nazvao je sramotnim.

– Ustoličenje Joanikijevo je potpuno sramotno. Doći vojnim helikopterom i s dugim cevima, to nijedan pošten čovek ne bi sebi dozvolio. Ne znam zašto je to Joanikije dozvolio i uradio – navodi Čanak i tvrdi da je policija silom reagovala na mirno okupljene građane, iako se na snimcima jasno vidi da je to bila rulja koja je nasilno htela da spreči ustoličenje i preuzme vlast u Crnoj Gori.

ČEDA UZ ČANKA

U odbranu Čanka stao je, očekiva- no, lider LDP Čedomir Jovanović.

– Podsetio bih predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da to što predlaže da se Nenad Čanak uhapsi i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome će uskratiti gostoprimstvo, a i koga će lišiti slobode zbog delovanja unutar njihovih granica – poručio je Jovanović i nazvao Dačića „Miloševićevim potrčkom”.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 7. SEPTEMBAR

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar