LICEMERJU Đilasa nema kraja: Ne može da se ODLUČI da li je Most na Adi njegov ili ne (FOTO)

Da podsetimo, krajem decembra prošle godine Dragan Đilas se tri puta u jednom mesecu odrekao Mosta na Adi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Nikola Jovanović, Profimedia/Kokixx/Alamy, Pixabay.com

Licemerje lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa opet dolazi do izražaja, a sad ga je iskazao zbog Mosta na Adi kojeg se odriče već nebrojano puta. Kad treba da sakrije da je zahvaljujući njegovoj izgradnji ukrao milione, onda tvrdi da sa njim nema nikakve veze a kad pokušava da nađe bar jednu stvar kojom bi mogao da se pohvali, Đilas priča kako je on zaslužan za pomenuti most.

Međutim, šta god tvrdio predsednik Stranke slobode i pravde, neosporno je to da se obogatio od reketa koji je iznudio na izgradnji Mosta na Adi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na portalu koji je u vlasništvu Dragana Đilasa pojavio se tekst pod naslovom “Kako se vlast diči “Đilasovim mostom””.

“Nije šala, vlast u srpskoj prestonici diči se mostom na Adi, za koji je toliko puta na sva usta trubila da je “Đilasov most” da bi ga možda mogli tako i preimenovati” objavljeno je na portalu.

Ovim tekstom Đilas se hvalio mostom napominjujući da je on već osam godina simbol Beograda.

Foto: Printscreen

Ranije je pisao da za Most na Adi nije on zaslužan.

– Za most su najzaslužniji akademik Hajdin, predsednik komisije koja je izabrala najbolje rešenje i N. Bogdanović, koji izdržao sve pritiske da se odbaci izabrano rešenje, da se most pravi na drugom kraju Ade… Moj tim i ja smo samo obezbedili uslove da se most izgradi – napisao je Đilas.

 

Foto: Printscreen

S obzirom na to da je ukrao novac za Most na Adi nismo sigurni da li je zapravo želeo da napiše da su njegov tim i on obezbedili uslove za njegov džep.

Da podsetimo, krajem decembra prošle godine Dragan Đilas se tri puta u jednom mesecu odrekao Mosta na Adi.

I tada je navodio da je on samo “obezbedio uslove da se most izgradi”, a krivicu za korupciju pri odabiru izvođača radova je svalio na mrtve ljude – profesora Nikolu Hajdinu i njegovog prethodnika na mestu gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića.

Iako se godinama hvalio izgradnjom Mosta na Adi, Đilas se tog posla prvi put odrekao 5. decembra 2020. godine, izjavom za internet portal koji je pod njegovom kontrolom.

Svega dva dana kasnije, 7. decembra, Đilas je opet pokušao da opere ruke od korupcije na konferenciji za novinare ispred beogradske Palate pravde, prvi put svalivši krivicu na pokojne Hajdina i Bogdanovića.

Ova serija Đilasovih reakcija, koja nedvosmisleno ukazuje na paniku zbog razotkrivanja afere veka, čudi ako se zna da je on od maja 2007. do jula 2008. godine bio ministar bez portfelja zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana, da bi u u avgustu 2008. postao gradonačelnik Beograda.

Izbori su bili u maju, a on je kao prioritet uvek u predizbornoj kampanji isticao i gradnju Mosta na Adi.

O tome svedoči i intervju za nedeljnik Vreme od 10. aprila 2008, dakle nekoliko meseci pre nego što je postao gradonačelnik, u kom Đilas sa pozicije glavnog čoveka za izgradnju mosta odgovara na već tada prisutne sumnje u korupciju vezanu za tender.

Inače, Đilas je u junu 2006. izabran za predsednika Beogradskog odbora Demokratske stranke i direktno je uticao na sve odluke odbornika DS u Skupštini grada, pa je i po tom osnovu upravljao započinjanjem izgradnje Mosta na Adi.

Bio je jedini kandidat te stranke za gradonačelnika na izborima 2008. Pre njega su na toj funkciji bili v. d. gradonačelnika Alimpić i Belić, obojica iz DS, jer je prethodni gradonačelnik Nenad Bogdanović preminuo.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar