Pupovac PONOVO IZABRAN za predsednika SDSS: Biti u ćošku nije naša tradicija!

Pred strankom su i dalje brojni izazovi sa kojima će se njeni predstavnici beskompromisno uhvatiti u koštac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Delegati Glavne Skupštine juče su na sednici održanoj u Vukovaru jednoglasno potvrdili dosadašnjeg predsednika dr Milorada Pupovca za predsednika stranke i u narednom četvorogodišnjem mandatu. Potpredsednice su Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, a potpredsednici Dejan Mihajlović i Jugoslav Vesić. Izabran je i novi Glavni odbor od 61 članice i člana na čijem čelu je takođe dr. Milorad Pupovac.

Od ukupno 225 delegata, danas je 145-oro prisutnih, za predsednika najvišeg stranačkog tela – Glavne skupštine ponovo izabralo dr. Vojislava Stanimirovića čiji su zamenici Boris Milošević, Mile Horvat i Nikola Ivanović. Izabrani su i ostali centralni stranački organi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podnoseći izvešaj o radu u protekle četiri godine, predsednik SDSS-a Pupovac je naglasio da je stranka učestvovala u tri izborna procesa. Na parlamentarnim izborima prošle godine i na ovogodišnjim lokalnim ostvaren je očekivani rezultat jer stranka i dalje ima troje zastupnika u parlamentu, a sa 165 većnika u predstavničkim telima treća smo stranka u Hrvatskoj. U odličan rezultat treba dodati i izvršne pozicije sa 14 opštinskih načelnika, 18 zamenika načelnika i deset dožupana.

– Iako na izborima za Evropski parlament nismo ostvarili mandat evroparlamentarca, svojom kampanjom koja je ocenjena najkvalitetnijom u RH, otvorili smo neke teme od vitalnog interesa za našu zajednicu, ali i za državu u celini – rekao je dr. Pupovac.

U periodu iza nas manjeg su intenziteta napadi desničara, kojih nažalost i dalje ima i kojima je, uz ostalo, cilj otežati posao Vladi ali otežati i nama.

Foto: Privatna arhiva

Srpske institucije uključujući i stranku, njene članove, simpatizere i aktiviste, bile su veoma uključene kao što su i danas prisutne u pružanju pomoći stradalima od potresa na Baniji, a znatan deo energije uložen je u povoljniji otkup stanova.

Osim intenzivne saradnje sa državnim institucijama RH, predsednik je ukazao i na dobru saradnju sa matičnom državom Republikom Srbijom. U tom kontekstu ukazao je na dva segmenta; pomoć Srbije u gradnji srpskih kulturnih centara na više destinacija u Hrvatskoj te traženje nestalih lica.

– Zajednički je stav da svi nestali budu u jednakom statusu odnosno da nema ravnopravnih i manje ravnopravnih. Samo na takav način u ovom bolnom pitanju može prestati politizacija i da ono postane humanitarno što i jeste.

Pred strankom su i dalje brojni izazovi sa kojima će se njeni predstavnici beskompromisno uhvatiti u koštac.

– Ako smo u ringu, učinimo sve da nismo u ćošku ringa, jer biti u ćošku nije naša tradicija – završne su reči Pupovca.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar