Mandić: Đukanović stoji iza svih dešavanja na Cetinju, veliki poraz Crne Gore

Oštra poruka predsedniku CG

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Demokratski front

Jedan od lidera Demokratskog Fronta Andrija Mandić optužio je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da on stoji iza svih dešavanja na Cetinju koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Mandić je na konferenciji za štampu rekao da je Đukanović bio u pozadini svih dešavanja, te da je ohrabrivao ljude da naprave čitav niz ekstremističkih poteza.

Milo teško podneo ustoličenje mitropolita Joanikija: Sramota za SPC i Vladu Crne Gore

– A da niko nije imao hrabrosti da potpiše prijavu da je odgovoran za skup na Cetinju. I sad imamo situaciju da onog koji je upravljao situacijom ne vidimo nigde, nego daje izjave da je predsednik svih građana i ograđuje se od ljudi koje je pozvao da to sve rade – rekao je Mandić.

On je rekao da nije srećan zbog dešavanja na Cetinju, navodeći da policija ima najveću odgovornost.

Saopštio je da je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao rano jutros njega i Milana Kneževića, i rekao im da je u toku državni udar.

Jasno su, kaže, saopštili da ustoličenje mora da se upriliči na Cetinju, te da zakon mora da važi jednako za sve.

– Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije, nismo želeli da budu onako ispraćeni danas na Cetinju, da moraju biti obezbeđivani sa protivterorističkim ćebadima – dodaje Mandić.

On kaže da je Krivokapiću rekao u razgovoru da su želeli da podele svu odgovornost u vezi s ustoličenjem, zahtevajući da se posao odradi do kraja i da se ne odlaže.

Funkcioner Demokratskog Fronta Milan Knežević rekao je pred novinarima da je samo nedelju dana ranije na Cetinju uz aplauze i crveni tepih dočekan turski predsednik, dok su patrijarh srpski i mitropolit helikopterom morali da preskaču barikade.

– Nažalost, veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije je imao u Kabulu nego na Cetinju i to je zajednički poraz Crne Gore, onakve kakvu je možda pamtimo iz istorijskih udžbenika – rekao je Knežević.



Izvor: RTCG

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar