Leto “pokajnika” – nigde nije kao kod kuće: Ovi igrači su se 2021. vratili u srpski fudbal (VIDEO)

U centru pažnje su večiti rivali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images, Srdjan Stevanovic/Starsportphoto, Peđa Milosavljević/STARSPORT

Prelazni rok u Srbiji traje još tačno 15 dana, ali rok za licenciranje igrača za Evropu je istekao, pa se može reći da su ga Partizan i Crvena zvezda zvanično zaključili.

Prostora za promene i dalje ima, ali ne treba očekivati velike rokade u predstojeće dve nedelje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako sumiramo utiske, čini se da su crno-beli najbolje poslovalo ovog leta, pogotovo poslednjeg dana, 31. avgusta. Novajlije koje su stigle pred start sezone su se ekspresno uklopile, ali za to treba zahvaliti najpre Aleksandru Stanojeviću, koji je poput prošle godine, insistirao na povratnicima, koji znaju šta znači igrati za Partizan.

Od šest novih igrača u Humskoj, čak šestorica su već nosila crno-beli dres, a to su Milan Lukač, Nemanja Miletić, Danilo Pantić i Rikardo, uz tandem Saničanin-Menig.

Pre tačno 12 meseci, na zvaničnoj konferenciji na kojoj se predstavio, Stanojević je najavio dolazak/povratak nekolicine pojedinaca, a ubrzo su stigli Miljković, Jojić i Svetozar Marković, deca kluba.

Istom praksom vodio se i sada.

Odlaskom Vladimira Stojkovića ostalo je upražnjeno mesto golmana, koje je popunio Milan Lukač, najpoznatiji po dva odbranjena penala u večitom derbiju i debiju za reprezenatciju protiv Brazila.

Nemanja Miletić se posle godinu dana vratio u smiraj prelaznog roka i postao kapitalno pojačanje u borbi za titulu i proleće u Evropi.

Danilo Pantić nije klasičan povratnik, pošto je i prošle sezone nosio crno-belo, ali na Banovom brdu. Ipak, već po uvodnom partijama se vidi koliko mu “leži” Partizan i kakvo će pojačanje biti.

Šta reći za Rikarda. Napadač koji je izričito želeo da se vrati u Humsku, a u avgustu već postigao dvocifren broj golova. mašina, kakva je falila Partizanu prošle sezone i definitvno najveći pogodak u Superligi.

I večiti rival se u određenoj meri opredelio za stare znance, ali u manjem broju.

Nenad Krstičić je ponovo u Ljutice Bogdana, ali i dalje se čekaju njegove prepoznatljive partije.

Ipak, nisu ni samo Partizan i Zvezda ti koji su uspeli da privole nekadašnje asove Superlige da se vrate.

Nekada jedan od boljih igrača crno-belih i pečalbar u Poljskoj i Turskoj, Nemanja Mihajlović, se takođe vratio, ali u Spartak Ždrepčevu krv. On će probati da pomogne timu da se vrati u vrh srpskog fudbala gde je i bio pre par godina, kada je nastupao i u evrokvalifikacijama.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar