Bogataš pao na čari Đuraševićeve, zbog nje promenio testament, pa iznenada umro: Sestra zna pravu istinu?

Neobičan slučaj zaintrigirao javnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Amerikanka, očito balkanskog porekla Meri Đurašević (52), naći će se ove jeseni pred Vrhovnim sudom Menhetna posle optužbi jedne žene da je njenog rođenog brata prevarila i uticala na njegovu iznenadnu smrt kako bi se domogla njegovog bogatstva.

Đuraševićeva se našla na meti Dženet Meke, sestre preminulog bogataša Stenlija Vokera koji je navodno pre iznenadne smrti promenio testament i u njemu je ostavio između 15 i 20 miliona dolara svojoj partnerki.

Supružnici odbijali vakcinu, pa žena završila na respiratoru: Posle oporavka je u kući zatekla užas

– Meri Đurašević ima istoriju ‘lova’ na uspešne i bogate muškarce. U poslednjih desetak godina pokušala je da nekoliko muškaraca, uključujući mog brata navede na to da padnu na njene čari, zaljube se u nju, žive zajedno, a potom da promene testament i u njega ubace i njeno ime. Brata sam poznavala kao nikog drugog u životu. Nikada tek tako ne bi menjao testament zbog nekog koga je skoro upoznao. Što je još sumnjivije, preminuo je posle promene testamenta pod nerazjašnjenim okolnostima – rekla je Dženet Meka koja je posle bratovljeve smrti unajmila advokata kako bi tužila Meri Đurašević.

Meka je otkrila da je Meri odmah po ulasku u vezu sa Stenlijem pokušala da joj se približi i da one “postanu prijateljice”.

– Zvala bi me telefonom i raspitivala se za naše porodično stablo i s kim je sve Stenli blizak. Bilo mi je sumnjivo, pa sam je držala na oku i distanci. Moj brat imao je na njihovom putovanju srčani udar, a nekoliko meseci pre toga promenio je testament ubacivši Meri u njega. I pre njegove smrti, već se dokopala njegovih kreditnih kartica, pa im je organizovala putovanja i bahato je trošila novac. Čak je angažovala svoje advokate koji su zamenili Stenlijeve. Imala je plan i to je sada jasno. Izolovala je mog brata od porodice i prijatelja, javljala se na njegov telefon. Da je uticala na testament govori mi i to da je njeno ime zamenilo moje. Nigde u testamentu mene više nema, a brat me je najviše voleo i celog života kleo se u naš odnos. U testamentu je posle promene pisalo i da, ako Meri ne može da se pronađe, sredstva moraju biti preusmerena na izvesnog Erika Krosa koga niko nikad nije upoznao i nije ni čuo preko telefona. Želim da sud odbaci ovaj testament i proglasi ga falsifikovanim. Treba ga poništiti. Oni, zaboga, nisu bili ni u braku – rekla je Dženet Meka, čije reči je u sudu pre suđenja potvrdio i njen advokat.

Merin advokat Kristofer Milito rekao je za Njujork post da jedva čeka izlazak na sud kako bi se ova farsa što pre okončala.

– Meri odbacuje sve navode Meke i oni će se, kao pogrešni, utvrditi i na sudu – rekao je Milito.



Izvor: Newyorkpost

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar