Belivukov vozni park SMRTI: Mleveno ljudsko meso vozili u MAMINOM autu, “pikap” krio veliku tajnu (FOTO)

Otkrivamo koja su sve vozila pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koristili pre i posle ubistava u kući strave u Ritopeku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Automobil „smart”, u kome je Veljko Belivuk uhapšen februara ove godine, krio je jednu veliku tajnu zbog koje je ovaj krvnik i pošao u štek-vikendicu na Rudniku da ga uništi.

Naime, baš taj automobil korišćen je tokom otmice Gorana Veličkovića Goksija, odnosno upravo ovo vozilo vozio je nekada član ovog koljačkog klana, a danas svedok- -saradnik Bojan Hrvatin. Dokazi koji su doveli u direktnu vezu Veljin klan i kasnije žrtve pronađeni su u još nekoliko vozila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema svim raspoloživim informacijama, ovaj „smart” je bio deo „voznog parka smrti”. A te automobile su pripadnici klana koristili za sve – od praćenja žrtvi, preko vožnje kasnije masakriranih, do prevoženja ostataka tela do mesta na kojima su kese sa samlevenim mesom bacane u Dunav.

Baš kao što nisu svi pripadnici klana mogli da uđu u vikendicu strave u Ritopeku, tako su u dvorište mogla da uđu samo posebno određena vozila.

„ASTRA” KOJA SE UVEK POJAVI

Jedno od takvih bio je automobil „opel astra”, koji je bio u vlasništvu Vlada Draganića, čoveka koji je monstrumima dao na raspolaganje „klanicu”, ali koji je i sam učestvovao u ubistvima petorke koja je život okončala u Ritopeku. Baš to vozilo korišćeno je, kako se navodi u optužnici protiv ove kriminalne grupe, u uklanjanju ostataka ubijenog Aleksandra Gligorijevića Pukija. Među dokaznim materijalom protiv pripadnika ovog krvoločnog klana nalaze se i video-zapisi sa sigurnosnih kamera „kuće strave”, na kojima se vide Belivukov snajperista Nebojša Janković i vlasnik vikendice Draganić kako pakuju kese u prtljažnik. Na dan ubistva Pukija, koji je glavom platio približavanje ljudima koji su želeli da ubiju Belivuka, u dvorištu vikendice strave vidi se i automobil koji je registrovan na majku „koljača sa osmehom” Srđana Lalića. Reč je o „škodi oktaviji” crne boje.

PIKAP KAO IZBOR

Osim već pomenutog „smarta” za Gorana Veličkovića Goksija, pripadnici klana su u pogon stavili i pikap bele boje, najverovatnije marke „folksvagen kedi”, koji je korišćen kao mamac i vozilo iz kog je Nebojša Janković izvadio pištolje koje je Veličković trebalo od njega da kupi. Dok se odigravao scenario po kome su pripadnici klana, sa Veljom Nevoljom na čelu, maskirani u policajce, savladali i kidnapovali Veličkovića, Marko Miljković je vozio BMV X6.

Pikap vozilo korišćeno je i tokom namamljivanja Lazara Vukićevića, samo što je ovaj put izbor pao na „fijat doblo”. Kao jedno od vozila korišćeno u pratnji tokom namamljivanja Vukićevića u kuću strave u Ritopeku Bojan Hrvatin i Marko Budimir koristili su „audi A4”.

Foto: Stock

ZDRAVKO U “RENOU”

Transporti Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje bili su jednostavniji pošto su ih, prema navodima optužbe, u Ritopek odvezli ljudi u koje su imali poverenje. Ipak, i tada su korišćena neka vozila za pratnju ili izazivanje sudara. Radojevića je vozio Nebojša Janković, i to „reno senikom”.

Posle ubistva Radojevića, pripadnici klana uzeli su i prisvojili njegova vozila „mercedes GLE”, „mercedes S”, „rendž rover evok” i „škodu karak”, koje su kasnije prodavali na teritoriji Kosova i Metohije. Pošto su masakrirali Radojevića, iz kuće strave krenula su tri automobila. Srđan Lalić je vozio „opel insigniju”, u „škodi senik” su bili Veljko Belivuk i Miloš Budimir, dok je Vlado Draganić u svojoj „opel astri” vozio Bojana Hrvatina i Nebojšu Jankovića.

Foto: Stock

ZA LJEPOJU BLINDIRANI BMW

Još jedno vozilo služilo je kao mamac za Milana Ljepoju. Blindirani BMW je bilo vozilo koje je navodno nekadašnji pripadnik „Pink Pantera” trebalo da kupi u kući strave u Ritopeku. Vozilo koje je korišćeno da bi prebacilo Ljepoju, čiju su glavu pripadnici klana želeli zbog umešanosti u neuspešan pokušaj atentata na Radoja Zvicera, bio je „folksvagen pasat”, koji je Marko Miljković lično uzeo na trodnevnu probu od jednog prodavca. A posle kasapljenja Ljepoje, ponovo je, kao po dobro utvrđenom planu za odlazak krvnika, korišćena Draganićeva „opel astra”.

Foto: Stock

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 1. SEPTEMBAR

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar