“Stvorila se baba u ROZE PAPUČAMA”: Otkriveno zašto su putnici u Beču evakuisani – Srbi prošli kroz dramu

Putnici iz Srbije, koji su se u trenutku evakuacije zadesili na aerodromu, kažu da situacija nije bila nimalo prijatna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Prava drama odigrala se danas nešto pre 11 časova na aerodromu u Beču, kada je policija naredila evakuaciju zbog sumnjivog paketa, koji je pronađen u holu. Aerodrom je odjednom krenuo da vrvi od policije, koja je polako usmeravala ljude ka izlazu. Nakon gotovo jednočasovne drame ispostavilo se da je haos na aerodromu napravila starija gospođa, koja je ostavila kofer i otišla da obilazi prodavnice.

Putnici iz Srbije, koji su se u trenutku evakuacije zadesili na aerodromu, kažu da situacija nije bila nimalo prijatna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Policija je počela da se pojavljuje sa svih strana. Na razglasu su počeli da apeluju da napustimo zgradu aerodroma. Mi smo taman krenuli ka gejtu, da se ukrcamo na let – svedoči naš državljanin, koji se zadesio na aerodromu.

Da stvar bude još gora, u trenutku kada je otkriven “sumnjiv paket”, naši državljani su bili na svega nekoliko metara odatle.

– Nije bilo panike, ali odjednom nam je rečeno da ne prilazimo i krenuli su da nas preusmeravaju na drugu stranu. Više njih se sjatilo oko tog paketa i krenuli da ga pretražuju – pričaju naši državljani.

Oni su odmah postupili po naređenju policije, iako nisu mogli da ih razumeju, jer policajci su uporno pričali na nemačkom, a samo se sa razglasa čuo apel za evakuaciju na engleskom.

– Išli smo onuda kuda su nam oni pokazivali i nadali se da će sve biti uredu. Sklonili smo se što dalje – kažu naši sagovornici.

Već kada su počeli da strahuju da će propustiti let, situacija je počela ubrzo da se odvija. Ispostavilo se da je sumnjivi paket ustvari kofer jedne starije gospođe.

– Niotkuda se stvorila baba u roze papučama sa sve korpom iz neke od prodavnica. Gospođu je verovatno mrzelo da vuče kofer dok pazari po aerodromu i ostavila ga je kraj sedišta u holu. Kofer je tako stajao duže vreme i zato je naređena evakuacija, a potom su policajci pretresli kofer – kažu svedoci incidenta.

Starija gospođa nije bila oduševljena što su joj policajci raskupusali kofer, pa je uz gunđanje krenula ponovo da slaže stvari. Policajci su, čim su shvatili da u koferu nema sumnjivog sadržaja, odobrili da se putnici vrate na aerodrom.

– Evo, malopre smo dotrčali do gejta i čekamo ulazak u avion. Srećom, sve smo stigli – zaključuje naša državljanka.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar