Zvicer se škaljarcima surovo SVETI zbog Belivuka i Mesara: DOJAVOM ih zgazio tamo gde ih najviše boli

Kao u filmu Kazablanka, poslao poruku škaljarcima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: MUP, Shutterstock

Šef “kavačkog klana” Radoje Zvicer je iz osvete odbeglom šefu “škaljaraskog klana” Jovici Vukotiću i njegovim lojalnim saradnicima Luki Bojoviću i Filipu Koraću udario na njihov najisplativiji biznis – šverc kokaina. Upravo on stoji iza dojave da će u Luku Bar stići tovar od 1.400 kilograma ove droge, koju su “škaljarci” namenili zapadnoevropskom tržištu, kaže dobro obavešteni izvor iz srpske policije.

Zaplena ove droge, nađene u magacinu u Mujanovićima u Zeti, pet puta je na tržištu narkotika vrednija od kokaina nestalog u Valensiji 2014.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Posle toga se, da podsetimo, crnogorska mafija podelila na “kavčane” i “škaljarce”, koji su započeli krvavi rat.

Pobegao pre hapšenja

Radoje Zvicer pobegao je iz Crne Gore posle dojave krtice iz policije da mu se sprema hapšenje. Luka Bojović je uhapšen u Valensiji februara 2012. U Španiji je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja 10 godina zatvora.

– Nakon bekstva iz Crne Gore Radoje Zvicer se pozicionirao u Latinskoj Americi, krećući se između Brazila, Ekvadora, Perua i Argentine. Odranije je tamo imao veze sa narko-kartelima od kojih je sa “kavčanima” prebacivao drogu do Evrope. Neka najnovija hapšenja i zaplene južnoameričke droge u Španiji potvrdili su da su na tom području locirani i “škaljarci”. Policije u tim zemljama Latinske Amerike su preko Europola dobile podatke da se ova dva klana čak u pojedinim slučajevima snabdevaju od istih kartela. “Kavčani” odlično znaju šta rade “škaljarci”, ali njihov direktan obračun tamo nije moguć jer bi, pošto su stranci, biznis bio ugrožen. To su odnosi kao u filmu “Kazablanka”, svi znaju sve, ali ne talasaju. Likvidacije i cinkarenje protivnika preselili su u Evropu – objašnjava dobro obavešteni izvor.

On dodaje da je mala ćelija Zvicerove ekipe slanjem poruke policiji u Crnoj Gori nanela možda najveći udarac kokainskom biznisu koji vodi suprotstavljeni klan. Nedavna informacija da je “škaljarac” Luka Bojović iz zatvora u Španiji ponudio po dva miliona evra za glave Zvicerove desne ruke Veljka Belivuka i njegovog saradnika Marka Miljkovića i po milion ukoliko ih osakate prelila je čašu.

– S obzirom na to da su Belivuk i Miljković još od februara u Centralnom zatvoru, ubistvo je teže izvodljivo, pa se sumnja da će “škaljarci” pokušati da ih teško povrede. Zbog toga su mere bezbednosti podignute na najviši mogući nivo. U očekivanju suđenja, za koje ima i više nego dovoljno dokaza, ništa se ne prepušta slučaju – kaže izvor.

Zvicer je zbog ove milionske “poternice” za dvojicom svojih glavnih operativaca pripremio milionsku osvetu. Stručnjaci procenjuju da je zaplenjena količina “škaljarskog” kokaina na evropskim ulicama vredna više od 300 miliona evra.

BONUS VIDEO:



Izvor: Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar