Na KiM hitno uveden POLICIJSKI ČAS: Situacija se otrgla kontroli, odložen i početak školske godine

U poslednja 24 sata od posledica infekcije koronavirusom na KiM preminulo je 18 osoba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Printscreen

Vlada lažne države Kosova usvojila je na današnjoj sednici nove mere u cilju suzbijanja pandemije korona virusa kojim se od sutra uvodi policijski čas od 22 do 5 sati izjutra i istovremeno se odlaže početak nove školske godine za 13. septembar.

Prema novoj odluci Prištine, ugostiteljski objekti će raditi do 21.30 sati, a usluge će se dobijati samo na otvorenom. Sve javne i privatne institucije dužne su da rade sa osnovnim osobljem do 13. septembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svi građani koji ulaze na teritoriju KiM na prelazima moraju imati dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa odnosno PCR test obavljen u poslednja 72 sata ili serološki test ne stariji od 30 dana.

Premijer lažne države Aljbin Kurti rekao je da se mere protiv pandemije preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

– Sada kada se situacija pogoršala dužni smo da preduzmemo restriktivne mere čiji je cilj da što pre zaustavimo rast broja inficiranih. U obavezi smo da odložimo početak nove školske godine – rekao je Kurti.

U poslednja 24 sata od posledica infekcije koronavirusom preminulo je 18 osoba tako da je ukupan broj preminulih 2.411. Testirano je 13.120 uzoraka od kojih je 1.891 pozitivan.

BONUS VIDEO:



Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar