Abazović PRETHODNICA Krivokapića: Šta krije Dritanov poziv za ODUSTAJANJE od ustoličenja Joanikija?

Abazović je poznat po antisrpskim stavovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Saint-Petersburg Theological Academy, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Građanski pokret URA, na čijem je čelu Dritan Abazović, potpredsednik Vlade Crne Gore, pozvao je Mitropoliju crnogorsko primorsku da odustane od ustoličenja Joanikija na Cetinju koje je planirano za 5. septembar. Kako Abazović često u javnost pušta “probne balone” iza kojih stoji crnogorski premijer Zdravko Krivikapić, nije teško naslutiti da i ovog puta samo sprema teren da se na kraju osujeti ustoličenje Joanikija na Cetinju.

– URA je partija koja interese svih građana Crne Gore štiti na podjednak način i od osnivanja nastoji da eliminiše duboko ukorenjene podele u crnogorskom društvu koje nesumnjivo idu na štetu njegovog razvoja, pa stoga u kontekstu održavanja najavljenog ustoličenja mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske planiranog na Cetinju za 5. septembar, poziva na razum – jedna je od poruka sa sednice Glavnog odbora URA koji je održan sinoć.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iz ove partije su naglasili da je država dužna da garantuje mir i prava i slobode svih građana i još jednom pozvali nadležne organe da dobro analiziraju bezbednosnu situaciju povodom planiranog skupa na Cetinju.

– Naša poruka ide i MCP-u da uvaži celokupni kontekst koji prati ovaj događaj, uzburkane strasti, podignute emocije, zabrinjavajuću epidemiološku situaciju zbog koronavirusa i još jednom razmisli o mestu održavanja ovog verskog čina i odustanu od njegovog održavanja na Cetinju. Sigurni smo da delimo mišljenje da se verski događaj koji treba da odiše svečanošću ne sme ukaljati zaštitnim ogradama i kordonima policije jer je to i u suprotnosti sa osnovnom ulogom crkve koja je da okuplja a ne razdvaja građane – poručili su iz URE.

Oni su kazali i da su “crnogorske podele duboko ukorenjene i da na njihovo rešavanje ne treba ići principom na nož”.

– Svi razumni subjekti društva ne treba da dodatno podgrevaju te podele već da nastoje da ih racionalno percipiraju i sistemski nastoje otklanjati – zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Abazović je poznat po antisrpskim stavovima, uključujući stav da su Srbi u Srebrenici počinili genocid.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Abazovic je jedna skolovana bitanga sa izrazenom mrznjom prema Srbima, mada njegovi zive u Bgd.Cudna je moc droge i mafije koja podrzava Abaza.Nicija do zore nije gorela.

    Odgovori

Ostavite komentar