Najbogatiji Slovenci KUPILI ZEMLJU u Srbiji: Evo šta su planirali da rade na 4.000 hektara u Banatu

Najbogatiji slovenački bračni par Login namerava da na oko 4.000 hektara oranica u Banatu gaji organske proizvode

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Najbogatiji Slovenci, bračni par Iza i Samo Login u Srbiji je kupio više od 4.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Bračni par Login bogatstvo je stekao pre četiri godine kad je Kinezima prodao svoj udeo u kompaniji „Outfit7”.

Njihov najpoznatiji proizvod je globalno uspešna aplikacija za decu „Talking Tom”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

PLANIRAJU ORGANSKU PROIZVODNJU

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, potvrdio je da je ovaj bračni par u Banatu kupio zemljište i da će se baviti organskom proizvodnjom, koja je sve popularnija.

– Loginovi na 3.800 hektara žele da uspostave organsku poljoprivrednu proizvodnju. To će biti najveća platforma organske poljoprivredne proizvodnje. Potpuno sam uveren, najveća u čitavoj Evropi – rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Organska proizvodnja u Srbiji se razvija, a Vlada daje subvencije.

Pod organskom proizvodnjom je sada oko 24.000 hektara u našoj zemlji, sa tendencijom da se širi.

Popularnost organske hrane u Srbiji je sve veća, zbog čega su cene više 20 do 50 posto u odnosu na cene konvencionalne hrane. Osim toga, dodatni motiv za organsku proizvodnju su i subvencije države od 26.000 dinara (221 evra) po hektaru.

Površine pod organskom proizvodnjom u Srbiji rastu, a proizvođači kao manu navode da ni znatno viša cena ne može svaki put pokriti visoke troškove proizvodnje i da im nedostaje radnika.

Piše: Slavica Moravčević

OSTATAK OVE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 27. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. KO SU OVI BOGATASI OGAVNI? ZAMISLITE U NOVOM SADU JE JEDNA PRODAVACICA REKLA DA SE U ROBNOJ KUCI PRODAJU NASE JABUKE IZ SRBIJE SA NEKIM ETIKETAMA DA SU SLOVENACKE I DA BI KOSTALE KAO I U EU: I TO PRE PET SEST GODINA!

    Odgovori

Ostavite komentar