Brata kavčanina kog su oteli u Beogradu IZDAO drug: Mučili ga danima u štek-stanu, pohapšeni svi

Osumnjičeni se terete da su 21. avgusta 2021. godine u večernjim satima namamili mladog Beranca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Mup

Pripadnici beogradske policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) za manje od 72 sata rasvetlili su otmicu Beranca Filipa Golubovića (25) i uhapsili trojicu kidnapera.

Tri dana su ga držali u stanu, mučili i zlostavljali. Planirali su da traže otkup njega od 150.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lisice su, u utorak uveče u Novom Sadu, stavljene Milošu Goluboviću (44), dok su istovremeno, u naselju Borča, nadomak, Beograda, privedeni Aleksandar Jovanović (31) i Filip Cvetanović (30), koje je policija zatečekla u kući sa žrtvom.

Osumnjičeni se terete da su 21. avgusta 2021. godine u večernjim satima namamili mladog Beranca, na silu ga ugurali u automobil i odvezli u jedan stan u Borči. Tri dana su ga držali u stanu, mučili i zlostavljali. Planirali su da traže otkup njega od 150.000 evra. Međutim, spasila ga je policija.

– Sumnjamo da se ova trojka prethodno dočepala Filipovog druga, od koga su uz pretnju silom tražili da ga pozove na telefon i da mu kaže da dođe do jednog lokala u Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu – navodi sagovornik upoznat sa istragom.

– Ovaj je prvo odbijao, a onda ga je pozvao. Mladi Beranac je jedva došao, ali nije znao ni šta ga je snašlo, a već je završio u automobilu i prebačen je u štek-stan.

Nedugo nakon kidnapovanja, policiju je pozvao Filipov drug i prijavio otmicu. Ime otetog Beranca je vrlo dobro poznato policiji, a pojavljivalo se i u medijima. Posumnjalo se da li je reč o klasičnoj otmici uz otkup ili o planiranom ubistvu.

– Filip je ubrzo lociran i krenulo se u njegovo oslobađanje. Na njemu su bili vidljivi tragovi zlostavljanja, a pored njega su zatečeni Cvetanović i Jovanović. Čovek za koga se sumnja da je sve to osmislio, “pao” je u Novom Sadu. Navodno, postoji neki dug od 100.000 evra koju Miloš potražuje od porodice Golubović, pa je hteo uz pomoć Filipa da dođe do tih para, ali i plus još 50.000 evra. Ta priča se sada proverava – ispričao je izvor.

Miloš Golubović i dva saučesnika su tokom dana ispitivana u prostorijama beogradske policije, gde je obavljena i njihova identifikacija. Nešto ranije određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo otmica, oni će, uz krivičnu prijavu, u četvrtak biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Filip Golubović je hapšen u Beogradu prošle godine. Tada je kod njega pronađen pištolj i oko 30 grama kokaina.

On je rodom iz Berana, a dovodi se u direktnu vezu sa nestankom Gorana Mihajlovića iz Resnika 1. aprila 2019. godine. On ga je poslednji put video, a kako se sumnja i namamio mladića. Mihajloviću se od tada gubi svaki trag. Prema nekim informacijama, njegov nestanak povezan je sa kriminalnom ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar