Policija i SBPOK za 72 sata rasvetlili otmicu: Filipa MUČILI tri dana u Borči, otkriven mogući motiv

Ubrzo posle kidnapovanja, policiju je pozvao Filipov drug i prijavio otmicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Za manje od 72 sata pripadnici beogradske policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) rasvetlili su otmicu Beranca Filipa Golubovića (25) i uhapsili trojicu kidnapera.

Lisice su, u utorak uveče u Novom Sadu, stavljene Milošu Goluboviću (44), dok su istovremeno, u naselju Borča, nadomak, Beograda, privedeni Aleksandar Jovanović (31) i Filip Cvetanović (30), koji su zatečeni u kući sa žrtvom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Trojica osumnjičenih se terete da su 21. avgusta ove godine u večernjim satima namamili mladog Beranca, na silu ga ugurali u automobil i odvezli u jedan stan u Borči. Tu su ga tri dana mučili i zlostavljali. Od njegove rodbine i prijatelja planirali su da traže otkup od 150.000 evra. Spasla ga je policija.

– Sumnjamo da se ova trojka prethodno dočepala Filipovog druga, od koga su uz pretnju silom tražili da ga pozove na telefon i da mu kaže da dođe do jednog lokala u Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu – navodi sagovornik “Novosti” blizak istrazi.

– Ovaj je prvo odbijao, a onda ga je pozvao. Mladi Beranac je jedva došao, ali nije znao ni šta ga je snašlo, a već je završio u automobilu i prebačen je u štek-stan.

Ubrzo posle kidnapovanja, policiju je pozvao Filipov drug i prijavio otmicu. Ime otetog Beranca je vrlo dobro bilo poznato policiji, a pojavljivalo se i u medijima. Posumnjalo se da li je reč o klasičnoj otmici uz otkup ili o planiranom ubistvu.

– Filip je ubrzo lociran i krenulo se u njegovo oslobađanje – navodi sagovornik.

– Na njemu su bili vidljivi tragovi zlostavljanja, a pored njega su zatečeni Cvetanović i Jovanović. Čovek za koga se sumnja da je sve to osmislio, “pao” je u Novom Sadu. Navodno, postoji neki dug od 100.000 evra koju Miloš potražuje od porodice Golubović, pa je hteo uz pomoć Filipa da dođe do tih para, ali i plus još 50.000 evra. Ta priča se sada proverava.

Filip Golubović je brat od rođenog strica Željka Golubovića, koga su crnogorske bezbednosne službe evidentirale kao osobu izuzetno blisku “kavačkom” kriminalnom klanu, posebno navodnom vođi Radoju Zviceru. Inače, Filip je uhapšen u Beogradu prošle godine kada je kod njega pronađen pištolj i oko 30 grama kokaina.

Uloga Filipa Golubovića u ovoj otmici, ali i njegova saznanja o zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jedno vreme bila su predmet istrage i interesovanja inspektora Božidara Stolića iz SBPOK, koji je kasnije uhapšen upravo zbog saradnje sa njim. Sumnjalo se da je službenik MUP za novac odavao informacije mladom Goluboviću, koji ih je potom prosleđivao “kavčanima”. Ovakve sumnje, međutim, nisu dokazane i Stolić se nedavno našao na slobodi.

– Stolić je, inače, istraživao nestanke, za koje se sumnjičila Belivukova i Miljkovićeva kriminalna ekipa, a jedan od tih je bio i Mihajlovićev. Navodno, Filip mu je davao informacije o tim slučajevima, posebno o nestanku ovog mladića iz Resnika – ističe izvor “Novosti”.

Interesantno je i da je Stolić bio u grupi inspektora koja je uhapsila Marka Miljkovića, jednog od vođa ove kriminalne grupe, 4. februara, ali i da je učestvovao u pretresu prostorija ove ekipe ne samo u Beogradu, već i u Pančevu.

SASLUŠANJE

Tokom dana Miloš Golubović i njegova dva saučesnika ispitivana su u prostorijama beogradske policije, gde je obavljena i njihova identifikacija. Nešto ranije određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo otmica, oni će, uz krivičnu prijavu, u četvrtak biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

VEZA SA NESTANKOM MIHAJLOVIĆA

Inače Filip Golubović, rodom iz Berana, dovodi se u direktnu vezu sa nestankom Gorana Mihajlovića iz Resnika 1. aprila 2019. godine. On ga poslednji put video, a kako se sumnja i namamio mladića. Mihajloviću se od tada gubi svaki trag. Prema nekim informacijama, njegov nestanak povezan je sa kriminalnom ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar