Trudnica saznala da će umreti i ona i beba: Njene POTRESNE REČI iz bolnice dirnule su čak i one najtvrđe

Nije želela da se vakciniše, smatrajući da to utiče na plodnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Hejli je imala još jednu ćerku, Foto: Facebook/Haley Mulkey Richardson

Trudna medicinska sestra iz Alabame Hejli Malki Ričardson (32) i njeno nerođeno dete izgubili su život od posledica koronavirusa, a kao veliku grušku, lekari navode to što je trudnica odbila da se vakciniše protiv kovida.

Hejli je radila u porodilištu u bolnici Pensakola, a zarazila se koronom tri nedelje pre smrti, prenosi Al.com.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Simptomi su joj se u međuvremenu pogoršali i prebačena je na intenzivnu negu.

– Nakon tri ili četiri dana provedenih u bolnici, akušer joj je rekao da će izgubiti bebu. Stanje joj se tada znatno pogoršalo, a lekari su u jednom momentu kazali da ukoliko žele da spasu njen život, moraju da se ponašaju kao da nema bebu, jer će beba svakako umreti, pa su hteli bar nju da spasu – rekao je porodični priajtelj Džejson Vetli.

Hejlina majka Džuli Malki rekla je da je njena ćerka odbila da se vakciniše, iako su joj poslodavci u toj bolnici gde je radila zahtevali da primi cepivo.

Hejli sa mužem i drugom ćerkom, Foto: Facebook/Haley Mulkey Richardson

– Hejli je u prošlosti imala anafilaktične reakcije, pa je iz tog razloga tvrdila da nije pametno da primi vakcinu. takođe je verovala da to nije dobro za reprodukciju – navela je njena majka.

Stručnjaci, međutim, tvrde da svako treba da se vakciniše, pa tako i trudnice.

– Tvrdnje koje povezuju vakcine protiv kovida sa neplodnošću su neosnovane i nemaju nikakve naučne dokaze – rekla je doktorka Karen Laj Sampls sa Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo u bolnici Hantsvil.

Hejli je iza sebe ostavila još jednu ćerku i supruga Džordana.

U trenucima kada je bila u bolnici i kada je slutila da se situacija ne odvija po planu, na Fejsbuku je objavila srceparajući staus.

– Ovde u mraku, u ranim jutarnjim satima, tako je lako pretvarati se da je sve ovo bila samo noćna mora ili da sam samo ovde u ovom krevetu zbog svojih problema sa kovidom. Nije da nešto nije u redu sa mojom slatkom devojčicom za koju sam mislila da je štitim u svojoj materici – napisala je Hejli 9. avgusta i to je bila poslednja objava na njenom Fejsbuku, prenosi New York Post.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, New York Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar