Otkriveni detalji tajnog PLANA koji će uzdrmati dvor: Deca Megan i Harija neće naslediti kraljevske KRUNE

Kako se navodi, princ od Velsa je Hariju i Megan jasno stavio do znanja da njihova deca neće dobiti titule jednog dana kada on preuzme presto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Megan Markl
Profimedia

Prema pisanju Daily Mail-a, ako su najnovije glasine Čarlsovim planovima za budućnost britanske monarhije istinite, deci vojvode i vojvotkinje od Saseksa, Arči i Lilibet, nikada neće biti dodeljene titule.

Kako se navodi, princ od Velsa je Hariju i Megan jasno stavio do znanja da njihova deca neće dobiti titule jednog dana kada on preuzme presto, iako prema dosadašnjem pravilu ‘unuk vladara ima pravo da bude princ’.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To objašnjava zašto Arči i Lilibet trenutno nemaju titule, ali se očekivalo da će im u budućnosti biti dodeljene.

Naime, u trenutku kada njihov deda, princ Čarls zasedne na kraljevsko mesto koje sada trenutno pripada kraljici Elizabeti, njegovim unucima bi trebalo da budu dodeljene titule automatski, ali on očigledno planira da promeni to pravilo.

Izvor blizak vojvodi i vojvotkinji od Saseksa otkrio je da je Čarls rekao da će ‘promeniti ključne pravne dokumente’ (verovatno dokument od nasleđivanju iz 1917. godine) kako bi osigurao da Arči i njegova mlađa sestra Lilibet ne mogu naslediti kraljevske titule jednog dana kad on postane kralj.

Foto: Polaris/Profimedia

– Hariju i Megan je rečeno da Arči nikada neće biti princ, čak ni kad Čarls postao kralj, rekao je izvor.

Ako je to istinito, ova Čarlsova odluka zapravo nije lično usmerena protiv Harija, Megan i njihove dece niti je posledica stalne svađe Saseksa s kraljevskom porodicom, već je deo većeg plana prema kojem Čarls mora da smanji broj zaposlenih pripadnika kraljevskog dvora.

Prema Daily Mailu, ta odluka proizlazi iz Čarlsovog uverenja da javnost želi smanjenje broja članova kraljevske porodice.

– Čarls nikada nije skrivao da da želi da brojčano smanji monarhiju jednog dana kada postane kralj – rekao je izvor za The Sun.

– Shvata da javnost ne želi da plaća ogromnu monarhiju i, kako je rekao, ovom tempom balkon u Bakingemskoj palati verovatno bi se srušio.

Međutim, valja napomenuti kako postoji presedan za ovu vrstu promene koju Čarls navodno želi. Kraljica Elizabeta 2012. godine izdala je novi, vlastiti dokument od nasleđivanju uoči rođenja princa Džordža kojim je unela značajne promene kojima se osiguralo da sva deca princa Vilijama i Kejt Midlton dobiju titule.

Iako su deca s Kembridža, poput Arčija i Lilibet, svi praunuci kraljice, iz razloga što je Vilijam jednaki naslednik u liniji nasleđivanja, stara su pravila nalagala da njegov najstariji sin automatski dobije titulu. Kraljičina promena izmenila je dosadašanji standard i osigurala da se sva deca vojvode i vojvotkinje od Kembridža, uključujući i ćerke, dobiju titule.

Što se tiče Čarlsovih navodnih planova da promeni pravila o nasleđivanju titula, palata za sada nema komentara.

– Nećemo nagađati o nasledstvu niti komentarosati glasine koje dolaze iz Amerike – rekao je kraljevski izvor za The Sun u nedavnim izveštajima.

“Bilo nas je TROJE u braku!” Rečenica iz prvog intervjua Lejdi Di zbog koje su se izvinjavali

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, tportal.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar