Ako često nosite rep, oštetićete kosu: Poznati frizer otkrio koje je MOĆNO ORUŽJE za negu i jačanje dlake

Poslušajte njegove savete ako želite da vam kosa bude zdrava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Čvrsta i zdrava kosa zahteva određenu negu.

Međutim, ponekad je suština u malim stvarima koje ne bi trebalo da preskačete kada je u pitanju održavanje kose.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Talentovani frizer mnogih poznatih ličnosti Antoni Nader objasnio je šta bi zapravo trebalo da podrazumeva nega kose.

– Ako imate gustu, valovitu kosu i želite da je ukrorite, uvek je perite na najhladnijoj temperaturi vode koju možete da podnesete. Ovo će vam pomoći da na najlakši način ukrotite kosu, a zauzvrat će ona sjajna, dok ćete vi imati veću kontrolu na njom.

Foto: Shutterstock

Ako nosite rep, ne treba da povlačite kosu previše čvrsto jer ćete je na taj način oštetiti. Kada koristite peglu za ispravljanje kose ili figaro, nema potrebe da pojačavate toplotu na najveću temperaturu. Uvek počnite sa najnižom temperaturom, a zatim je povećajte ako je to potrebno, objašnjava Nader. Pokažite svojoj kosi ljubav i odmah započnite proces i primetićete razliku.

Ako ste u žurbi i nemate dovoljno vremena da biste se na pravi način pozabavili svojom kosom, Antoni Nader savetuje da koristite suvi šampon.

Foto: Shutterstock

– Šampon za suvo pranje kose je veoma moćno oružje. Ako žurite, umotajte kosu u punđu i nećete imati nikakvih problema. Ili, ako želite da nosite puštenu kosu, prebacite je pozadi i navucite široku traku za glau ili maramu kako biste dobili elegantni izgled šezdesetih godina.

Pored toga, talentovani frizer savetuje da vodite računa o ishrani koja se i te kako odražava na zdravlje kose. Potrebno je jesti hranu bogatu proteinima koji su fantastični za kosu. Svakako, odvojte vreme kada nećete tretirati kosu jer je i njoj potrebno vreme odmora.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, thecarousel.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar