Stravična SCENA u Hrvatskoj: Deca se tokom igre na plaži ubola se na iskorišćene igle, tek sledi DRAMA

Deci su izvadili krv i testiraće ih na HIV i na dve vrste hepatitisa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Dvoje dece ubolo se na odbačene igle na plaži u Zablaću kod Šibenika. Majka četvorogodišnjaka je za ŠibenikIN ispričala šta se dogodilo jutros na plaži i kako lekari u šibenskoj bolnici optimistično tvrde da je mala šansa da se deca zaraze jer su virusi vrlo neotporni na visoke temperature na plažama.

– Kupali smo se jutros u Zablaću na plaži, gde je bio pre jedan restoran koji više ne radi. Došla sam na plažu sa svojim detetom i sinom prijateljice i raširila peškir, gde smo i ostavili stvari. Njih dvojica su se tu igrala i u jednom trenu su mi rekli da ih je nešto ubolo. Onda smo počeli da tražimo šta ih je to ubolo, pomakli smo stvari i shvatili da se radi o odbačenim iglama – rekla je majka dečaka koji se ubo na iglu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ispričala je da su odmah krenuli put bolnice i tamo proveli dva sata, na transfuziji, infektologiji i na pedijatriji.

– Ovo nisam očekivala na dečjoj plaži. Proveli smo barem dva sata u bolnici. Lekari su mi rekli da je šansa da se deca zaraze jako mala jer virusi ne mogu dugo ds opstanu tu kraj mora i sunca, dakle na visokim temperaturama. Treba im domaćin da bi preživeli – priča majka.

Deci su izvadili krv i testiraće ih na HIV i na dve vrste hepatitisa, pa će majke morati da ih prate neko vreme.

– Posle tri meseca sledi opet testiranje, pa ponovo nakon šest meseci. Znam da je svaki roditelj svestan da postoje ovakve vrste opasnosti. Ali svejedno bih volela da pošaljem upozorenje da očito opreza nikad dosta – zaključila je majka četvorogodišnjaka.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar