UHAPŠENO 18 Srba u Beču: Zaplenjena velika količina droge i novca – diler se kolima ZALETEO na policiju

Kako su preneli austrijski mediji, ova banda je prodajom narkotika u Beču ostvarila prihode od više miliona evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Markus Spiske

Austrijska policija u Beču u četiri akcije uhapsila 21 pripadnika narko – bande sa Balkana, među kojima je čak 18 Srba. Kod njih je pronađeno oko 29 kilograma kokaina, devet i po kilograma heroina, dva kilograma marihuane i oko 36,5 kilograma sredstava za proizvodnju narkotika. Takođe, uhapšeni su posedovali i više pištolja, falsifikovana dokumenta i oko 360.000 evra u gotovini!

Kako su preneli austrijski mediji, ova banda je prodajom narkotika u Beču ostvarila prihode od više miliona evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Prilikom hapšenja jedan od osumnjičenih je autom naleteo na policijski automobil i tako pokušao da pobegne, ali je ipak savladan i uhapšen. Drugi osumnjičeni je priveden dok je navodno išao na trening, a u njegovoj torbi za teretanu pronađeno je pet kilograma čistog kokaina – pišu tamošnji mediji.

Portparol bečke policije Daniel First potvrdio je da su tokom akcije, koja je trajala nekoliko dana, zaplenjeni droga, oružje i novac čija je ukupna vrednost procenjena na oko četiri miliona evra, piše Informer.

– Istrage su bile otežane, jer su samo dvojica uhapšenih imali ispravnu prijavu boravka u Austriji. Čak 18 muškaraca dolazi iz Srbije, po jedan osumnjičeni iz Hrvatske, Crne Gore i Albanije. Mafijaške veze odlično funkcionišu u ovoj balkanskoj bandi. Za čistoću zaplenjene droge se kaže da je izuzetna, što takođe povećava njenu uličnu vrednost – kaže First.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar