“Ovo nema ni u Meksiku”: Kako nastaju KLANOVI poput Belivukovog? Imaju SPECIJALAN, jeziv zadatak (VIDEO)

Ministar Vulin je podvukao da takvi klanovi ne nastaju slučajno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u emisiji “Ozbiljno sa Đukom” u produkciji “Objektiv TV”, otkrio je kako nastaju kriminalni klanovi poput klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

– Nisu oni sami za sebe, oni su deo “kavačkog klana” za koji se procenjuje da nedeljno inkasira više desetina miliona evra. Znate šta možete da kupite za taj novac, čiju glavu? Bukvalno možete da kupite državu – istakao je ministar i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Naš sukob se ne vodi samo na teritoriji Srbije, oni se nalaze oko nas, nekad su na vrlo sigurnim destinacijama, a mogu ovde da šalju plaćene ubice i da učestvuju u čemu god hoćete. Takve bande nikad ne nastaju sasvim slučajno. Nisu ni “kavači” ni “škaljari” nastali tako što se skupilo pet pomoraca, pa rekli: “Hajde da švercujemo kokain”. Prvo, kako ćete da dođete do kokaina? Ko će da vam ga obezbedi? Kako ćete da ga transportujete? Treba čitav jedan okean preći. A onda, kada dođete tu, treba to neko i da distribuira, neko da inkasira taj novac, neko da štiti sve te vaše investicije – rekao je Vulin.

On je podvukao da takvi klanovi ne nastaju slučajno.

– Ne nastaje to slučajno. Naravno, oni koji ih čine to rade zbog novca, hoće da se obogate na bilo kakav način, spremni su da gaze preko leševa, spremni su da prave leševe, to je jedno. Ali, oni koji ih prave, oni koji ih jačaju, oni ih koriste za mnoge druge stvari. Takve bande služe za političku destabilizaciju zemalja u kojima žive, kroz korupciju državnih funkcionera, a onda, ako treba, i likvidaciju i da urade bilo šta. Imate takve primere u mnogim zemljama sveta gde su takve bande služile za promenu režima – kazao je ministar.

“Došao je petooktobarski OLOŠ”: Vulin otkrio zašto se vratio u politiku i da li je KOMUNISTA (VIDEO) 

Vulin je zatim opisao kako je jedan od pripadnika ponosno izjavio da takvih kriminalnih aktivnosti “nema ni u Meksiku”.

– Jedan od pripadnika klana u razgovoru sa kolegama iz Crne Gore, pun sebe, ponosan, kaže: “Ovo ni u Meksiku nema”. Ponosan, oduševljen! Ono što je mene zaista ljudski porazilo jeste taj broj ljudi koji su učestvovali u najstrašnijim krivičnim delima. Znate, da se nađu jedan, dvojica, pa kao oni sad nešto rade, kriju od ostatka grupe – ne. Grupa učestvuje, ljute se kad ih ne pozovu, ljute se što oni nisu bili tu kad se to dešavalo – rekao je on, što možete da pogledate u video-snimku od 23.37 minuta.

Celo gostovanje ministra Vulina takođe možete pogledati u snimku ispod:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar