(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Talibani ga uhvatili u krađi: Pogledajte šta mu rade, STRAŠNO

Na snimcima se vide prestravljene žene na kapijama aerodroma koje mole američke trupe da ih puste unutra jer "talibani dolaze"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Tvrdnje talibana da su postali umereniji dovedene su u pitanje najnovijim snimcima koje stižu iz Avganistana. Jedna scena prikazuje navodnog kradljivca automobila koji je namazan katranom i vezan na pikapu u javnosti, dok je jedna žena takođe ubijena, navodno jer nije nosila burku.

Grupa, koja je preuzela kontrolu nad zemljom nakon povlačenja američkih i britanskih trupa, tvrdi da je manje brutalna od svojih prethodnika koji su bili na vlasti pre 20 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prethodni režim karakteriše to što su žene tučene na ulici ili bi bile javno pogubljene, dok im je posao bio uskraćen, kao i zdravstvena zaštita i obrazovanje, ali je portparol Zabihulah Mudžahid insistirao da su se promenili.

Međutim, bilo je izveštaja i o tome da odredi smrti izvlače političke protivnike iz kuća pod pretnjom oružjem – obećavajući da će ih obesiti sledećeg dana. Snimak koji prikazuje muškarca čije je lice bilo prekriveno crnim katranom napravljen je u Kabulu.

Ruke su mu bile vezane na leđima, a glava pognuta dok su ljudi gledali i slikali. U međuvremenu, slika koju je podelio avganistanski ambasador u Poljskoj, Tahir Kadri, prikazuje ženu koja je ležala u lokvi krvi ubijena, očigledno jer nije nosila burku.

Bebe bacali preko ŽIVE OGRADE da ih spasu od talibana: Vojnici u Kabulu plakali zbog šok scena (VIDEO)

To je snimljeno prošle nedelje u gradu Talokan na severu zemlje, neposredno nakon što su talibanske snage zauzele teritoriju. Kadri je te akcije osudio kao “kasapljenje civila”.

Sve se to dešava kada su očajne ljude koji su pokušali da se domognu aerodroma u Kabulu – jedinog bezbednog puta za odlazak van zemlje – sreli talibanske snage koje su mahale bičevima i pucale iz AK-47 u vazduh.

Teška životna priča avganistanske Mona Lize: Sa povratkom talibana ona je ISKOČILA u prvi plan (FOTO)

Na snimcima se vide prestravljene žene na kapijama aerodroma koje mole američke trupe da ih puste unutra jer “talibani dolaze”.

Na drugom mestu, video zapis koji je objavio “Fox News” prikazuje konvoj talibanskih boraca koji otvaraju vatru u Kabulu dok traže bivše vladine radnike. Mudžahid je u utorak rekao da će vlada raditi poštujući “snažne islamske vrednosti” ne navodeći sa kojim ograničenjima se žene mogu suočiti.

– Posvećeni smo pravima žena prema šerijatskom sistemu. One će raditi rame uz rame sa nama. Želeli bismo da uverimo međunarodnu zajednicu da neće biti diskriminacije – rekao je Mudžahid, prenosi “Metro”.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Srbija Danas

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar