Hrvati opet pišu o Dinamu i Zvezdi: Bolje da ne igraju još 30 godina, daleko je to od rivalstva (VIDEO)

- Neko je sada tamo gore procenio da je vreme za dizanje rampe. Očito ne prate degutantna portalska čašćenja, a ni odnose dve države koji su ispod Kelvinove nule - istakao je novinar Večernjeg lista

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA PHOTO EPA/ANTONIO BAT

Crvena zvezda i Dinamo su očekivali susret u plej-ofu za Ligu šampiona, ali je prvi susret nekadašnjih velikana pokojnog jugoslovenskog fudbala posle 30 godina, ali je to sprečeno od strane Šerifa, koji je bio bolji od šampiona Srbije

Međutim, iako duela nema, zagrebački “Večernji list” objavio je zanimljiv tekst pod naslovom “Deplasirano je utakmicu Dinama i Crvene zvezde nazivati rivalstvom i derbijem, bolje da se ne igra”, u kome se objašnjava da je taj susret još daleko i da je veliko pitanje kada će se desiti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsećajući na izjavu Roberta Prosinečkog, koji je u najavi nesuđenog meča rekao da “za tu utakmicu Zagreb nije spreman”, autor teksta pita zašto je UEFA nakon 16 godina “odmrznula” kuglice.

– Neko je sada tamo gore procenio da je vreme za dizanje rampe. Očito ne prate degutantna portalska čašćenja, a ni odnose dve države koji su ispod Kelvinove nule (-273 stepena prim.aut.). I svedoče da se nismo previše odmakli od devedesete. Na kraju, nije li deplasirano derbijem ili rivalstvom nazivati nešto što se ne igra već 30 godina, a kako stvari stoje, bolje je da se ni sledećih trideset ne igra? – navodi autor kolumne i podseća na stara vremena.

– Rivalstvo Dinama i Zvezde zaista je nekada postojalo, i bilo je malo šire od one prve ‘nikad odigrane utakmice’ koja je otvorila vrata rata. To rivalstvo činili su i Mitić, Jerković, Šekularac, Zambata, Kranjčar, Z. Cvetković, a danas je živo koliko i ti veliki igrači i ljudi. I ono zdravo što je imalo u sebi, a što bi bar u naznakama trebalo da ima nešto što pretenduje epitetu sportskog rivalstva, ne bi bilo obnovljeno s te dve nesuđene utakmice koje su u Beogradu već dočekivali uz stari hit Novih fosila ‘Kako je dobro viđeti te opet’. Ali pesma kaže i ‘ja sam te čekao na kraju priče, kada si rekla – mi nećemo više…’ – zaključuje se u tekstu u kome se autor bavio i generalnim direktorom Zvezde.

Podsetio se jednog od prethodnih intervjua sa Zvezdanom Terzićem, u kome je direktor Zvezde želeo da priča o regionalnoj ligi, za koju je rekao da i dalje nije vreme: “Nismo spremni ni mi, ni vi”.

Autor podseća i da je još prošle jeseni pred žreb nokaut faze Lige Evrope Terzić govorio da je priželjkivao Dinamo iz Zagreba, kako bi Crvena zvezda pokazala da je najjača u regionu, međutim je beogradski velikan spojen sa Milanom, italijanskim velikanom koji je prošao uz dosta sreće.

– Kad su se kuglice konačno nekim čudom poklopile, Terzić je nestao iz javnosti. Kao da je predosećao da ništa od svega neće biti – navodi autor i dodaje da ga direktor Zvezde podseća na “ranog” Mamića.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Večernji list

Komentari (1)

  1. Mamić je bog fudbala i ne može se Terzić porediti sa Mamićem. Zdravko Mamić kada bi bio postavljen na čelo FIFA, fudbal bi se za tri igrao na Marsu.

    Odgovori

Ostavite komentar