Nebojša iz Zrenjanina opisao je šta vidi na nebu: “Da vam ispričam kako izgleda kada vas ZAPRAŠUJU”

Status se deli Srbijom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Na već dovoljno tešku borbu sa korona virusom, građani Srbije ovih dana imaju brigu više – komarce. Iako su uobičajena pojava za ovo doba godine, mnogi svedoče da ih nikada nije bilo više, kao i da su agresivniji nego inače.

Nadležni su se odmah pobrinuli za to, pa je od početka jula na većini teritorije naše zemlje sprovedena akcija suzbijanja iz vazduha, odnosno avionima za zaprašivanje, a koliko je to bilo efikasno, još uvek ostaje da procenimo i nadamo se novom poduhvatu suzbijanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj događaj podsetio je jednog Zrenjaninca kako se prskanje komaraca nekada radilo u Jugoslaviji, a njegov duhovit tekst za kratko vreme pobrao je simpatije korisnika društvenih mreža.

Tekst autora koji stoji iza stranice „Nebojša od Zrenjanina“ prenosimo u celosti.

– Prskanje komaraca prethodnog vikenda, dalo je određene rezultate, tako da sada komaraca ima još više, plus su još bešnji . Pod*ebali su ih sa nekim jeftinim sra*em, pa su podigli i one mamurne, koji nisu imali u planu da izađu ovog vikenda. Sad ujedaju kao terijeri.

Kad sam bio klinac, preleti onaj avion, sav u rupama, obarali ga i Nemci i Rusi i lovci iz okolnih sela jer im tera divljač, u njemu budženi motor od Lade Samare, a kad pusti onaj „trag“ iz krila, druže ono je bio neki bugarski suzavac, pomešan sa wc sanitarom i nekim zaplenjenim švapskim bojnim otrovom.

Mi deca odma ‘vatamo maglu brzinom Bolta , jer ako ti ta špekcija padne na glavu, odmašćuje kosu, ubiva vaške i perut i izvlači ti pramenove. Ovi manje iskusni koji pogledaju gore, imaju kokošije slepilo do kraja raspusta. Posle par dana otpadnu ti trepavice i počneš da nalaziš obrve u tanjiru.

Ovaj majstor se spusti u brišući let, dva metra iznad bandera, jasno ga vidimo da je izbacio lakat, colja Zrenjaninsko pivo i čujemo ga da peva hitove Radeta Jorovića. On nadleće, za par sekundi padaju komarci, muve, zolje, izvrću se miševi, pacovi, živina, sitna stoka i ostala nejač. U povratku pusti još jedan mlaz da očisti kerove i mačke od krpelja i buva.

Tako dva puta u toku leta, i odma’ je utamanio i viruse, to nam je ujedno bila vakcinacija protiv gripa, lepre, kuge, šuge i crvenog vetra. Posle toga, par dana oporavljamo pluća i ostale delove tela, vrapci se navarili, istripovali da su belorepi orlovi, napadaju koze i mačke iz vazduha, golubovi mnjauču dok lete, deca svetle u mraku, baba se dva dana mačuje sa saobraćajnim znakom ispred kuće.

Tako da… Jes’ bilo malo za*ebano , al’ je*iga, nema komaraca!

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Blic

Komentari (3)

Ostavite komentar