Ovo je uzrok smrti nemačke legende: Kažu da ga je bilo teško i gledati

Veliki gubitak za svetski fudbal

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Legendarni nemački fudbaler Gerd Miler preminuo je u 75. godini života, prenose svetski mediji.

Reč je o čoveku koji je najveći deo karijere proveo u Bajernu iz Minhena, igrajući za ovaj nemački klub od 1964. do 1979. godine, a najveću pažnju javnosti privukao je nastupajuću za reprezentaciju svoje zemlje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sam kraj životne priče Gerda Milera bio je ograničen na mali grad Volfratshausen, tik izvan Minhena.

Miler je poslednjih godina postajao sve zaboravniji, boreći se da se seti ko je i gde igrao. Jednom prilikom 2011. godine, tokom trening-kampa u Italiji, navodno je nestao 15 sati. Kad ga je policija pronašla, bio je zbunjen i nesvestan šta se dogodilo. Do februara 2015. godine “Der Bomber” je prešao u ruke negovatelja. Prema Hansu Voleru, biografu koji je Milera posetio prošle godine, vezan je za kolica, žena ga hrani, a on nije progovarao niti bilo šta čuo.

Bivši saigrač Verner Rot je ostao blizak s Milerom, ali 2018. je prekinuo svoja redovna putovanja u Volfratshausen. Do tada je postao samo još jedno anonimno lice.

“On je daleko u svojim mislima”, kaže Rot preko svog unuka koji govori engleski: “On nije ovde. Prilično je teško gledati… tako je teško videti tako posebnog čoveka u tako lošem stanju“, izjavio je Rot.

Umro Gerd Miler: Velika tragedija potresla fudbalsku planetu!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ne razumem ovako dramatične tekstove. Pa svi mi će da umremo jednog dana a jedina razlika je što je ZA ŽIVOTA neko bio javna ličnost i poznat, lokalno, u zemlji ili globalno a neko je proživeo ceo život u anonimnosti i znala ih je samo šaka nabližih iz porodice i prijatelja. Pobogu, zašto je smrt nekada sjajnog fudbalera POTRESLA PLANETU? Pitajte navijače danas da li znaju ko je Gerd Miler pa ćete biti zapanjeni da skoro niko nezna.

    Odgovori

Ostavite komentar